Naslovna » Izlasci » Film » Opera Falstaf u bioskopu Cineplexx

Opera Falstaf u bioskopu Cineplexx

Prvi put posle skoro 50 godina, poslednje remek-delo Đuzepe Verdija, opera Falstaf, biće igrana u novoj produkciji u Metropoliten operi i ujedno direktno prenošena u bioskopu Cineplexx Delta City, 14. decembra od 19.00.

Čuven po stilu bas bufo, Ambrođo Maestri, biće u ulozi Džona Falstafa, neotesanog, glasnog karaktera, koji je originalno viđen u Šekspirovim komadima „Henri IV“ i „Vesele žene vindzorske“. Tu je i Anđela Mid kao Alisa Ford, jedan od mnogih objekata Falstafove pažnje i Stefani Blajt u ulozi gazdarice Kvikli, žene oštrog jezika.

Postavka uključuje i Lizet Oropesu kao Nanetu, Dženifer Džonson Kano kao Meg Pejdž, dok Paolo Fanale debituje u Metropolitenu u ulozi Fentona, a Franko Vasalo kao Ford. Dirigent je Džejms Levin. Scenograf je Pol Stinberg, dok kostimografiju potpisuje Brigit Rifenštul.

List „The International Herald Tribune“ pohvalio je postavku reditelja Roberta Karsena, koja je prvi put viđena u londonskoj Kraljevskoj operi i kaže da je postavka genijalno prepoznatljiva. Opera Falstaf traje oko 200 minuta. (danubeogradu.rs)