Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Bioskop za decu, Tanja Jovićević, Zimske igrarije…

Mini BG vesti: Bioskop za decu, Tanja Jovićević, Zimske igrarije…

»»» Zemunski otvoreni festival – bioskop za decu i mlade biće održan od 13 do 17. januara u svečanoj sali Zemunske gimnazije. Svi filmovi počinju u 12.00. Događaj je namenjen prvenstveno učenicima osnovnih i srednjih škola.

»»» Pevačica Tanja Jovićević i Rich Bitch bend održaće koncert u Ušće Štark Čarobnom gradu, u nedelju, 12. januara od 18.00. Time će biti upriličeno zatvaranje Čarobnog grada, uz zabavu, dobar ritam i posebno pripremljen repertoar najpopularnijih pesama.

»»» Na klizalištu SRC „Olimp – Zvezdara“ (Vjekoslava Kovača 11) biće organizovane Zimske igrarije na ledu, 13. januara od 18.00. Svi prisutni će imati priliku da se upoznaju, ali i sami da se oprobaju, u mnogim zimskim sportovima koji se održavaju na ledu, poput umetničkog klizanja, brzog klizanja, savlađivanja poligona na ledu. Biće održana i tombola koja će dobitnicima omogućiti sezonske propusnice za klizalište. Ulaz je besplatan.

»»» U utorak, 14. januara od 20.00, u Velikoj sali DK Studentski grad Fina gospoda održaće jam session. Improvizacija je osnovna odlika sastava koji već petu godinu svira po beogradskim klubovima.

»»» U DKC „Majdan“ predškolci, osnovci i srednjoškolci mogu od 13. do 19. januara učestvovati u besplatnom programu aikida i origamija. U saradnji sa Aikido klubom Košava časovi su organizovani za uzraste od šest do 12 i od 13 do 19 godina. Nije potrebna dodatna oprema. Treninge će voditi Aleksandar Zdravković, nosilac crnog pojasa 4. dan, i Vladimir Vasić, nosilac crnog pojasa 2. dan. Deca uzrasta od šest do 12 godina treniraće u utorak, četvrtak i petak (14, 16. i 17. januara) od 18.00 do 19.00. Starija grupa od 13 do 19 godina vežbaće u ponedeljak i sredu (13. i 15. januara) od 21.00, a u subotu (18. januara) od 9.30. U origami radionici deca će kroz igru sa papirom razvijati koordinaciju oko-ruka, opažanje i koncentraciju. Cilj radionice je pravljenje individualnih origami životinjica, koje će na kraju biti deo velike celine.

»»» U novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221) danas, 11. januara od 19.00 biće otvorena izložba slika Danijela Babića „Novi osvrt na istoriju umetnosti“. Na izložbi će biti predstavljene slike nastale u poslednje dve godine, realizovane u tehnici akril na platnu.

»»» Klasici beogradske scene elektronske plesne muzike, dobro poznati Tijana T i DJ Boža Podunavac ove subote, 11. januara od 22.00, provozaće vas svojim beskompromisnim acidhouse/techno zvukom kroz rejv rolerkoster za pamćenje. Cena ulaznice za žurku u KC Drugstore (Bulevar Vojvode Bojovića 4) je 250 dinara.

»»» Ovog vikenda, 11. i 12. januara od 10.00 do 16.00, u hotelu Slavija biće održan prvi veliki Sajam kolekcionarstva u 2014. godini. Ovom prilikom biće prezentovano više od 100 privatnih kolekcija iz raznih oblasti sakupljanja. Cena ulaznice za Sajam je 100 dinara, a zainteresovani posetioci mogu razgledati i nabaviti razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva – filatelije (poštanske marke i poštanska istorija…), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrednosni papiri…), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake…) i starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače…). Takođe, mogu se videti, stari satovi, nakit, starinsko posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala, antikvarni i stilski nameštaj, knjige, umetničke slike i grafike, ikone na platnu i drvetu, tepisi i pirotski i drugi ćilimi, narodne nošnje i uniforme i još mnogo drugih unikatnih predmeta.

»»» Srpsko pčelarsko društvo, do 14. januara, organizuje izložbu meda, pčelinjih proizvoda i kozmetike, na pijaci – trgu u Zemunu, od 7.00 do 19.00. Na izložbi učestvuju pčelari iz cele Srbije. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.