Naslovna » Izlasci » Festivali » Otvoren 42. FEST!
Boban Skerlić
Boban Skerlić

Otvoren 42. FEST!

Sinoć je u punoj sali Sava centra svečano otvoreno četrdeset drugo izdanje FEST-a. Čast da otvori festival imao je dugoočekivani film domaće produkcije, Top je bio vreo, a Festival je proglasio otvorenim reditelj filma Boban Skerlić.

Publici se Skerlić obratio sledećim rečima: „Moje iskreno uverenje je da umetnost čini ljude boljim i da svaki korak u susret umetnosti predstavlja jedan korak u popravljanju samoga sebe, što znači da FEST okuplja neki bolji svet. U društvu koje se sistematično zaglupljuje, u društvu koje kulturu, nauku i obrazovanje gura u najmračniji, najprašnjaviji zapećak, svaki takav korak predstavlja mali podvig. Čestitam vam što ste iskoračili i srećan vam novi FEST“.

FEST je pripremio specijalno iznenađenje za publiku ove godine – priliku da uživo prisustvuju performansu crtanja peskom. Umetnica Marica Kicušić iz studija Sand pro priredila je interesantan prikaz nekih filmova koji su tokom godina prikazani na Festivalu. Tu su se našli M.A.S.H, Visoke potpetice, Apokalipsa danas, Amarkord, Nebo nad Berlinom, Odiseja u svemiru i drugi, a na kraju je tom tehnikom prikazana filmska sala i publika – kao najvažniji deo Festivala.

Nimfomanka na bis!

Zbog velikog interesovanja film Nimfomanka biće na programu FEST na bis, 10. marta od 22.00, u Dvorani Doma sindikata. (danubeogradu.rs)

loading...