Naslovna » Izlasci » Sport » Dan humanitarnog izazova 2014.

Dan humanitarnog izazova 2014.

Asocijacija Sport za sve priprema za 28. maj Dan humanitarnog izazova 2014 pod geslom „Pokreni se! Lekovi ne pomažu kad noge otkažu“.

Cilj organizatora je da podstaknu građane svih uzrasta bez obzira na pol, socijalne, ekonomske i druge različitosti na bavljenje sportom zbog zdravlja. Takođe, želja je da se po opštinama i gradovima u Srbiji, pored sportskih, pruži mogućnost za uspostavljanje neposrednih kontakata, zbog ostvarivanja saradnje kako u oblasti sporta, tako i na planu kulture, privrede, obrazovanja i dr.

Zbog nedavnih poplava koje su zadesile Srbiju na Dan humanitarnog izazova pozivaju se građani da, pored fizičkih aktivnosti, doniraju sredstva u obliku i iznosu po svojim mogućnostima.

Svetska asocijacija Sporta za sve (TAFISA) svake godine organizuje i koordinira program najveće planetarne sportsko-rekreativne akcije Dan izazova (Challenge Day). Osnovni cilj akcije je da se promoviše fizička aktivnost i to u najmanje petnaestominutnom trajanju.

Dan humanitarnog izazova, pored Ministarstva omladine i sporta, podržali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Sportski savez Srbije. (danubeogradu.rs)

loading...