Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba fotografija: Rok momenti 2014.
Anamarija Vartabedijan - Iron Maiden
Anamarija Vartabedijan - Iron Maiden

Izložba fotografija: Rok momenti 2014.

U holu ispred sale Amerikana u Domu omladine Beograda od 15. (19.00) do 26. maja biće otvorena izložba „Rok momenti 2014“.

Ovo je zajednička izložba 90 koncertnih rok fotografija čiji su autori Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković sa prijateljima – Raša Milojević, Zoran Mojsin, Nemanja Đorđević i Miloš Milojević.

Posle dugogodišnjeg upornog rada, prevashodno baziranog na entuzijazmu, dobijenih nagrada na polju rok fotografije, više uspešnih izložbi širom bivše Jugoslavije (fotografski trio „Rok momenti“) i niza samostalnih izložbi, Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković, u fotografiji prevashodno opredeljeni za dokumentovanje rok koncerata, odlučuju se za novu koncepciju projekta „Rok momenti“: saradnju sa autorima rok fotografije iz drugih gradova: Zoran Mojsin (EFIAP) – Bor; Miloš Milojević (FSS1) – Zaječar; Nemanja Đorđević (urednik fotografije na internet portalu www.balkanrock.com) – Vranje; Raša Milojević (MF FSS / EFIAP/b / EsFIAP) – Zaječar.

Ideja projekta je povezivanje fotografa različitih generacija iz nekoliko gradova Srbije koji su svojim angažmanom kroz izložbenu aktivnost, u prethodnom periodu doprineli novom umetničko-likovnom pogledu na jedan specifičan fotografski žanr.

Izložba predstavlja foto-dokumentaciju koncertne aktivnosti rok muzičara sa domaće i strane scene i raznolikost izraza šest autora – fotografa, pripadnika tri različite generacije, sa ciljem da se podstiče, razvija i afirmiše rokenrol kultura i rok fotografija širom Republike Srbije.

Na izložbama će biti predstavljen izbor najboljih fotografija iz opusa gore navedenih autora nastalih na rok koncertima i festivalima širom Srbije u poslednjih nekoliko godina. Publika će moći da se susretne sa šest različitih doživljaja rokenrola kroz fotografiju, obogaćenih i kulturološki različitim posmatranjem iste teme.

Predviđeno je da se prva izložba „Rok momenti“ postavi u Beogradu kao zajednička izložba na kojoj će se predstaviti svih šest autora, a zatim da se postavi niz izložbi širom Srbije na kojima će učestvovati po tri autora (samostalne izložbe) gde bi domaćini i suorganizatori bili autori poreklom iz grada u kome se izložba održava. (danubeogradu.rs)