Naslovna » Izlasci » Film » „Nevidljiva žena“ u bioskopima
Nevidljiva žena

„Nevidljiva žena“ u bioskopima

U beogradskim bioskopima prikazuje se rediteljski poduhvat Rejfa Fajnsa „Nevidljiva žena“, istinita priča o velikoj tajnoj ljubavi Čarlsa Dikensa.

Srećno udatu majku i učiteljicu Elen Neli Ternan progone sene prošlosti. Njene uspomene, podstaknute krivicom koju dugo nosi i potiskuje u sebi, vraćaju nas u vreme kada je bila u vezi sa Čarlsom Dikensom, pored koga je otkrila uzbudljivu i nežnu stranu života.

Na vrhuncu karijere, sredovečan, oženjeni Dikens, zaljubljuje se u Neli, koja dolazi iz porodice glumaca. Spaja ih velika ljubav prema pozorištu. Kad Neli postane centar sve Dikensove pažnje, njegova najveća strast i muza, počinju da plaćaju cenu „tajne veze“, a Neli postaje „nevidljiva“. Dikens i skoro tri decenije mlađa Neli su se viđali trinaest godina, sve do njegove smrti 1870. godine.

Ipak, istorijski gledano, o tajnoj ljubavnici dosta se spekuliše, ali se zaista ništa ne zna pouzdano.

Ulogu Neli Ternan tumači Felisiti Džons (Felicity Jones). Pored Rejfa Fajnsa (Ralph Fiennes) koji potpisuje režiju i ujedno je brilijantno prikazao sredovečnog Dikensa, uloge tumače i dobitnica Oskara Kristin Skot Tomas (Kristin Scott Thomas) i Tom Holander (Tom Hollander).

Film „Nevidljiva žena“ prikazan je na ovogodišnjem FEST-u. (danubeogradu.rs)

loading...