Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Erlend Øye 18. juna u Domu omladine
Erlend Øye (foto: Daniele Testa)
Erlend Øye (foto: Daniele Testa)

Erlend Øye 18. juna u Domu omladine

U sredu, 18. juna od 21.00, u sali Amerikana Doma omladine Beograda gostovaće Norvežanin Erlend Øye.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1.200 dinara već se mogu naći na blagajni DOB i preko Eventim mreže.

Dom omladine i Odličan hrčak ekskluzivno će predstaviti polovinu poznatog dua Kings of Convenience, koji je poznat našoj publici i sa projektom The Whitest Boy Alive.

Jedan od najvažnijih alternativnih rok umetnika novog doba, Erlend Øye, promovisaće u Beogradu svoj novi akustični trio i upravo objavljeni album „La Prima Estate”, čiji lagani tonovi inspirisani italijanskim iskustvima autora, predstavljaju perfektan muzički izbor za leto koje dolazi.

Inspiracija sa ostrva

Iako ima veliki uspeh sa Kings of Convenience, Erlend Øye je lansirao uspešne of-projekte, od kojih je Whites Boy Alive koketirao sa elektronikom, uspešno obilazeći pored mnogih evropskih gradova i Beograd (Refract festival, 2010).

U novoj avanturi, Erlend Øye se povukao iz rodnog Bergena u Norveškoj na Island, gde je u ostrvskom okruženju tokom ovog proleća snimio solo album „La Prima Estate“, koji ga predstavlja sa akustičnim trijom, u laidback groove izdanju, sa dodatnim latino šmekom. Njegov novi projekat donosi perfektnu muziku za severnjačko shvatanje letnjih meseci – vruće sa distance.

Ovaj ekskluzivan nastup u regionu već je privukao pažnju i van granica Srbije, pa se očekuje prisustvo mnogobrojnih Erlendovih fanova iz bliskih država, te se preporučuje kupovina karata na vreme. (danubeogradu.rs)