Naslovna » Izlasci » Festivali » Garage Fire! Campus Fest 2014, 1. i 2. jula
Diskurz
Diskurz

Garage Fire! Campus Fest 2014, 1. i 2. jula

Novo izdanje manifestacije Garage Fire! Campus Fest 2014 biće održano 1. i 2. jula na Letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad.

Na ovoj jedinstvenoj muzičkoj manifestaciji, koja neguje i promoviše autorsku, alternativnu rock & roll muziku koju stvaraju mladi umetnici iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije, pa i celog sveta, nastupiće: Plastic Sunday, Diskurz, Burning Leaf, Čikine bombone.

Plastic Sunday

Niška grupa Plastic Sunday nastupa 1. jula od 20.00. Bend je nastao 2008. godine i stilski se može okarakterisati kao garažni rokenrol sa uticajima noise zvuka. Plastic Sunday su kritičari i redakcija web magazina Popboks proglasili za najbolji novi bend u Srbiji u 2010. Posle toga je snimljen prvi mini album „Razum traži razloge“, a sa prvim spotom za pesmu „Negde“, bend dolazi i do vrha Jelen Top 10 liste.

Značajne nastupe Plastic Sunday imao je na: Gitarijadi u Zaječaru, Jelen Demo Festu u Banjaluci, festivalu Nisomnia u Nišu, Balkan Streets festivalu u Vranju, serijalu koncerata „Scena uživo“, zatim na Ušću pre benda Depeche Mode, na prvom serijalu koncerata „Provetravanje“ u Nišu, „Garden Rock“ festivalu u Podgorici, itd. Trenutno Plastic Sunday radi na svom novom materijalu.

Diskurz

Diskurz nastupa 1. jula od 22.00. Bend je oformljen početkom 2006. godine i uverljivo je najmlađi riječki bend ikada koji je potpisao diskografski ugovor bez obzira na beskompromisan stav prema muzici, društvu i muzičkoj industriji.

Diskurz je pozornicu delio sa Mudhoney, nastupao na Hartera Festivalu i Rokaj Festu, koji su dva od tri najveća festivala u Hrvatskoj, osvojio nagradu Zlatna Koogla, i bio nominovan za mnoge druge muzičke nagrade, kao što je Porin, dok im je album prvenac proglašen albumom godine. Diskografska kuća „Todo Destruido“ iz Texasa im je objavila album u Americi.

Bend je radio i muziku za film, stvorio je zavidan broj videospotova i realizovao mnogo koncerata. Grupa je do sada objavila sledeća izdanja: „Diskurz“ (2007), „U protivnom“ (2009), Diskurz“ EP na vinylu (2010), „Nova stvarnost“ (2011), „U raljama“ EP (2011), single „Render“ (2012) i aktuelan album „Puls“ (2014).

Burning Leaf

Sastav Burning Leaf nastupa 2. jula od 20.00. Bend je osnovan su krajem 2011. godine i od samog početka fokus je rad na autorskom materijalu koji se može okarakterisati kao groove/sludge metal.

Značajni nastupi su Majska gitarijada u Ljubičevu 2012, koncert u Sofiji sa bendovima Odd Crew i O.H kao i svirka u Nišu. Iza sebe ima dva demo izdanja „Node Vol.1“ i „Node Vol.2“.

Čikine bombone

Čikine bombone nastupaju 2. jula od 22.00. Ovaj psychobilly trio je nastao u Beogradu u proleće 1998. godine. Tokom trinaest godina postojanja, Bombone su odsvirale blizu tri stotine svirki u Srbiji, objavile četiri albuma: „Flaming Dynamite“ (2000), „Captain Crash“ (2002), „666.000 Miles on the Wrong way“ (2006) i „Grandpa Candys Early Sides“ (2009), pojavile se na većem broju domaćih i stranih kompilacija i ostale jedna od retkih stabilnih pojava na srpskoj sajkobili/rokabili sceni.

Novi album bombona je snimljen krajem prosle godine i biće objavljen čim bude izmiksovan.

Ovo će biti šesto izdanje Garage Fire! Campus Fest-a. (danubeogradu.rs)