Naslovna » Porodica » Deca » Letnje radionice za decu u Zemunu
Kreativna deca
Kreativna deca

Letnje radionice za decu u Zemunu

Ako želite da vaše dete kvalitetno provede letnji raspust prijavite ga na Letnje radionice Udruženja Roditelj. Na ovim radionicama mališani će imati priliku da kroz igru i zabavu nauče mnogo zanimljivih stvari.

Sve radionice će biti prilagođene uzrastu dece, a održavaće se dva puta nedeljno, radnim danom i vikendom, u trajanju od 90 minuta, u prostorijama Udruženja Roditelj (TC Zemunikum, lokak 44; Glavna 18, Zemun).

Ukoliko ste zainteresovani za neki od programa prijavite decu putem mejla: radionice@gmail.com. Cena pojedinačne radionice za period od mesec dana je 1.500 dinara. Evo radionica koje su ovog leta u ponudi:

Dramska maštaonica

Obuhvata savladavanje raznih dramskih tehnika na šarolike teme knjiga, priča, muzike i filma. Na časovima će deca učiti osnove lutkarstva, slepstika, storitelinga. Na završetku letnje škole deca će naučiti kako se priprema predstava.

Radionicu drži Jelena Paligorić (rođ. 1987.), apsolvent Fakulteta dramskih umetnosti, smer dramaturgija. Sa decom radi više od dve godine. Piše drame, pesme, priče, novinske članke. Poslednju premijeru imala je u pozorištu „Boško Buha“ sa predstavom „Moj život“ o Isidori Dankan.

Mala škola stripa

Ovo je edukativni program za decu. Deca će imati priluku da nauče sve elemente nastajanja jednog stripa (scenario, crtež, kadriranje, montaža, kreiranje likova, kostimografija, ilustracija), kao i teoriju i istoriju stripa.

Radionicu drži: Marko Marković (rođ. 1979.) iz Beograda. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti, odsek grafika i slikarstvo. Marko je strip autor, ilustrator, slikar, konceptualni umetnik.

Joga za decu

Vežbe joge imaju celovit učinak na telo i um. Ona pomaže u savladavanju svakodnevnih zadataka, dovodi telo u harmoniju, i deca mogu da je vežbaju bez ikakvih štetnih efekata, naprotiv, uočeno je da im pruža brojne psihičke i fizičke koristi. Radionica će biti posvećena primeni pokreta u terapijske svrhe u cilju poboljšanja motorike i pravilnog držanja tela, kao i unapređenja stanja duha, podizanja svesti.

Vežbe drži Marija Zulić (rođ. 1984.). Po profesiji je diplomirani specijalni edukator i rehabilitataor osoba sa motoričkim poremećajima. Zaposlena je u školi za decu sa smetnjama u razvoju. Sertifikovana je instruktorka od strane Joga saveza Srbije.

Letnja škola novinarstva

Ovde će deca da se bave istraživanjem društvenih fenomena: jednog zadatog i jednog po izboru polaznika. Sve teme dolaze u obzir – od pop kulture do religije, od umetnosti do biznisa, od emocija do novca… Važno je da polaznici nauče da kritički pristupaju ovim temama, da nauče da dešifruju skrivene poruke u javnom jeziku, naročito u jeziku medija.

Polaznici će naučiti da pišu osnovne forme za štampane medije: vest, izveštaj, reportažu, intervju, ali i tekstove za nove, onlajn medije.

Školu vodi Valerija Majus Marinković (rođ. 1980.). Diplomirala je srpski jezik i kjiževnost. Zaposlena je u izdavačkoj kući Mladinska knjiga, na poziciji kopirajtera.

Škola mode i dizajna

Deca će ovde da se upoznaju sa osnovama modnog dizajna i kostimografije kao i sa kratkom istorijom kostima. Škola pospešuje i razvija kreativnost kao i shvatanje stvaralačkog procesa od ideje do realizacije kostima. Baviće se i određenim granama grafičkog dizajna, fotografijom, šminkom, frizurom, aksesoarom i, naravno, odećom.

Školu vodi Anja Plemić (rođ.1994.) u Beogradu. Student je Univerziteta Matropolitan, smer „Digitalna umetnost“. Na konkursu Serbian Fashion Week-a ušla je u selekciju prva četiri dizajnera i kao nagradu osvojila mogućnost za održavanje svoje prve autorske revije koja će se održati u oktobru 2014. godine.

Kreativna radionica

Svaka radionica inspirisana je pričom koja prati ceo njen tok. Deca će izaći sa radionice posedujući adekvatno znanje o raznim tehnikama. Sve radionice primerene su uzrastu koje prate razvoj fine i grube motorike, kao i celokupan psihomotorički razvoj.

Radionice vode Miloš Vojinović i Marija Končar. Miloš je student treće godine Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju. Tokom volontiranja u Crvenom krstu Zemun organizovao je „Veselu bolnicu“. Marija je završila Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, smer specijalna edukacija i rehabilitacija osoba sa motoričkim poremečajem. Radioničar je u Centru za rani razvoj, Zemun u projektu Udruženja Roditelj i UNICEF-a.

Mala škola slikanja i vajanja

Škola ima za cilj razvijanje dečijih potencijala kroz slikarstvo i vajarstvo. Kroz igru deca će imati priliku da nauče razne tehnike kao što su crtanje, slikanje, kolaž, pastel, vajanje.

Školu vodi Srđan Dimić koji je diplomirao na Akademiji lepih umetnosti, odsek scenografija.

loading...