Naslovna » Izlasci » Sezona kupanja na Adi počinje danas!
Ada Ciganlija - Plava zastava
Ada Ciganlija - Plava zastava

Sezona kupanja na Adi počinje danas!

Sezona kupanja na Adi Ciganliji danas će zvanično biti otvorena, a svakoga dana do kraja sezone na kupalištu će biti angažovano 45 spasilaca.

Zvanična ceremonija početka nove letnje sezone biće upriličena u 12.00, podizanjem plave zastave, najavljeno je iz JP „Ada Ciganlija“. Plava zastava potvrđuje da je JP „Ada Ciganlija“ ispunila najviše standarde po pitanju kvaliteta plaže, vode u Savskom jezeru, bezbedonosnog aspekta i celokupne infrastrukture na Adi Ciganliji.

U narednih desetak dana biće postavljeno pet pontona na sredini jezera na kojima će biti spasioci, čime će bezbednost kupača na Savskom jezeru biti na još višem nivou. Za vreme trajanja letnje sezone, pored najuređenijeg kupališta u zemlji, obezbeđen je niz sadržaja u kojima svi posetioci mogu uživati.

U saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu, na Adi Ciganliji svi školarci mogu potpuno besplatno učestvovati u sportsko rekreativnim programima obuke plivanja, vaterpola… U okviru kampa „Ada za decu 2014.“ deca mogu učestvovati u raznim aktivnostima – vožnji rolera i bicikala, igrati razne sportove među kojima je najpopularnija odbojka na pesku.

Obezbeđen je i besplatan program podrške integralnoj rehabilitaciji osoba sa invaliditetom kroz rekreativne sportske aktivnosti.

Ljubitelji joge moći će besplatno da vežbaju u joga parku svake nedelje od 18.00 sa obučenim instruktorima Joga saveza Srbije. JP „Ada Ciganlija“ besplatno omogućava posetiocima korišćenje sporstkih igrališta i to šest odbojkaških, sedam košarkaških i šest igrališta za mali fudbal, Holmerovu trim stazu, teretanu na otvorenom, dečja igrališta, kao i veliki broj sportsko rekreativnih sadržaja koje posetioci Ade mogu koristiti pod komercijalnim uslovima (vožnja rolera, bicikle, teniska igrališta, fudbalsko igralište sa veštačkom travom, odbojka na pesku, bandži džamp, skijanje na vodi, Avantura park, penjanje na stenu…).

Osim spasilačke službe, o bezbednosti posetilaca na Savskom jezeru brinuće i ekipe hitne medicinske pomoći, pripadnici policije PU Čukarica, Komunalne policije i dežurno obezbeđenje JP „Ada Ciganlija“. (Beoinfo)

loading...