Naslovna » Izlasci » Film » Film „Zatvoreni slučajevi“ od 3. jula u bioskopima
Zatvoreni slučajevi
Zatvoreni slučajevi

Film „Zatvoreni slučajevi“ od 3. jula u bioskopima

Kriminalistički film „Zatvoreni slučajevi“ (The Keeper of Lost Causes), koji je premijerno videla publika na FEST-u 2014, od 3. jula prikazivaće se u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Triler je snimljen po istoimenoj knjizi vrhunskog pisca trilera Jusija Adlera Olsena. Policijski inspektor Karl Mork, posle pucnjave u kojoj su nastradala dvojica njegovih kolega, prebačen je u prašnjavo podrumsko odeljenje u kome se istražuju stari, odbačeni i zaboravljeni slučajevi. S njim je i kolega Asad.

Iako im je naređeno da sortiraju i arhiviraju slučajeve, zahvaljujući Karlovoj tvrdoglavosti, njih dvojica počinju da istražuju slučaj Merete Lingard, političarke koja je pet godina ranije nestala s trajekta. Jedini svedok događaja bio je njen brat, momak oštećene psihe, koji je jedva preživeo to putovanje. Slučaj je zaveden kao samoubistvo i zatvoren.

Ne verujući u ovakvo objašnjenje, Karl i Asad kreću na put u kome će otkriti izopačenosti koje se kriju ispod površine skandinavske svakodnevice.

Film je režirao Mikel Norgard (Mikkel Nørgaard), široj publici poznat po radu na televizijskim serijama, između ostalih, na nagrađivanoj političkoj drami „Borgen“ (2010-2011) i popularnom sitkomu „Clown“ (2005-2009). Prvi igrani film „Clown“ (2010), zasnovan na pomenutom sitkomu je postigao veliki uspeh na bioskopskim blagajnama u Danskoj postavši najgledaniji danski film svih vremena. „Zatvoreni slučajevi” je njegov drugi igrani film.

Film „Zatvoreni slučajevi“ prikazivaće se u Dvorani KCB do 16. jula od 19.00. (danubeogradu.rs)

loading...