Naslovna » Izlasci » Pozorište » Monodrama „Petar“ premijerno u Bitef teatru
Bitef teatar - Petar

Monodrama „Petar“ premijerno u Bitef teatru

Za vikend, 1. i 2. novembra od 20.00, u Bitef teatru premijerno će biti izvedena predstava „Petar“ u kojoj glumi Mladen Sovilj.

Monodrama inspirisana švedskim projektom „Felicia“ realizovana je u saradnji sa Društvom za animaciju i razvoj dečjeg dramskog stvaralaštva.

Opisani su problemi mladih koji odrastaju u disfunkcionalnim porodicama, koji su suočeni sa stigmatizacijom, isključivanjem i nerazumevanjem šire društvene zajednice. U fokusu projekta su mladi ljudi i njihovi problemi u lokalnom kontekstu.

Rediteljka Ana Grigorović kaže da odrastanje nije lak proces, a postaje još teži ukoliko se naprave određene greške (prekršaji, krivična dela).

– Zbog čega se to desilo? Kako Petar gleda na to sada? Predstavili smo razvojne probleme mladih iz perspektive mladića koji je u kasnim dvadesetim godinama. On sada pravi prve korake u svetu odraslih ali nosi i teret nekih svojih ranijih postupaka. Njegovo sazrevanje nije završeno, želeli smo da predstavimo proces koji će preispitati neke stavove publike, da navedemo na dalje razmišljanje – objašnjavaju autori projekta.

Iako je naglasak na jednom problemu – maloletničkoj delinkvenciji, Petar je uključen i u druge slične probleme. Priča je rezultat su mašte ali su autori teksta Katarina Nikolić i Željko Hubač podstaknuti istinitim događajima i konsultacijama sa stučnjacima sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa mladima sa problemima u ponašanju.

Producent i vođa projekta je Milorad Jovanović. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.