Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Ana Popović: Koncerti u Beogradu
Ana Popović (foto: Marco van Rooijen)
Ana Popović (foto: Marco van Rooijen)

Ana Popović: Koncerti u Beogradu

Čuvena bluz muzičarka, Ana Popović, u petak, 23. januara od 20.00, održaće koncert u Mikser House-u, prvi put u Beogradu posle pet godina.

Karte za ovaj koncert su rasprodate ali će cenjena bluz muzičarka, zbog velikog interesovanja publike nastupiti ove godine još jednom: 3. juna na otvaranju Mikser Festivala 2015.

U svetu bluz mizike, malo je uspešnih i priznatih žena gitarista, a jedna od najboljih je upravo naša Ana Popović. Životni put i karijera su je naveli od Beograda, preko Holandije, čak do Memfisa, svetske prestonice bluza. Već od prvog albuma „Hush“, snimljenog u Memfisu, Ana se afirmisala kao vrsni evropski bluz muzičar.

Jedina je Evropljanka ikada nominovana za Debitanta godine u okviru WC Handy Awards, bluz verzije Oskara. Ana ima brojne nominacije i osvojene nagrada u Evropi i Americi, a nastupala je sa brojnim muzičkim legendama, poput Solomona Burka i B. B. Kinga. Zanimljivo je i da je Ana je već godinama zaštitno lice Fendera, najvećeg svetskog proizvođača gitara.

Uz jednu od najpriznatijih svetskih bluz muzičarki sviraće i Nenad Zlatanović aka mr Swagger i Pera Joe, kao i Michele Papadia (orgulje, klavir i prateći vokali), Kirk Smothers (saksofon), Ewing Dyce (truba i prateći vokali), Carlton Armstrong (bas i prateći vokali) i Stephane Avellaneda (bubnjevi).

Detaljne informacije o junskom koncertu Ane Popović biće dostupne uskoro. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.