Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » I Nemci hvale Beograd
Beograd
Beograd

I Nemci hvale Beograd

Nemački magazini „abenteuer und reisen“ i travelbook.de objavili su fotografije, preporuke i razloge zbog kojih Beograd mora da se poseti.

U martovskom izdanju čuvenog nemačkog magazina o putovanjima „abenteuer und reisen„, novinar i fotograf Ditmar Denger piše:

„Umetnost je u Beorgadu svuda: na fasadama, u parkovima, pa čak i na staroj ogradi gradilišta u ulici Kneza Mihaila… Pariz ima svoj Monmartr, Beč svoj Grizing, Minhen svoj Švabing. Beogradska stara boemska četvrt se zove Skadarlija“.

Posle boravka u našoj prestonici novinarka Kornelija Tomerius (Cornelia Tomerius) u magazinu travelbook.de navodi „devet dovoljno dobrih razloga za putovanje u Beograd“.

Energija, noćni život, ljudi, festivali i događaji, pozicija grada, kafei i kafane – to je ono što je na novinarku ovog turističkog magazina ostavilo najsnažniji utisak.

Beograd – srpski San Francisko

„U barovima i klubovima se provodite kao da sutra ne postoji. Ova energija se svuda može osetiti. Ona je zarazna, inspirativna i čini da postanete toliko zavisni od nje da želite da možete da je ponesete kući sa sobom…

Uzvišenja na kojima je grad utemeljen pružaju fantastičan pogled, pogotovo sa vidikovca Beogradske tvrđave odakle grad izgleda pomalo kao San Francisko. A tu su i beogradske reke: Dunav i Sava koje kao da zaljubljeno grle ovaj grad…

Nekako, ne znate šta je sledeće što će se dogoditi. Sve opcije su otvorene i sve je moguće. Primer je novi distrikt ‘Beograd na vodi’ koji je kao hamburški Hafen City u Srbiji“… zaključuje Kornelija i tvrdi da je to budućnost Beograda.

Među brojnim događajima i festivalima u Beogradu, Kornelija izdvaja Beogradski festival igre, Beogradsku nedelju dizajna, Mikser festival, Beogradsku nedelju mode, Džez festival.

Oba članka promovišu Beograd neposredno pre početka sajma turizma u Berlinu ITB 2015 – jednog od najvećih i najvažnijih na svetu, na kom će i Turistička organizacija Beograda promovisati srpsku prestonicu. (TOB)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.