Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Robijev spektakl na Ušću (foto)

Robijev spektakl na Ušću (foto)

Robi Vilijams - koncert na Ušću (foto: Marko Ristić)

Svetska muzička pop ikona Robi Vilijams održao je spektakularan koncert na Ušću pred oko 33.000 ljudi.

Publika je ovacijama ispratila Vilijamsov koncert koji je trajao skoro malo manje od dva sata, tokom kojih su smenjivali svima dobro poznati hitovi.

Koliko je bio oduševljen publikom na koncertu, najbolji svedoči rečenica koju je izgovorio „Srbijo, predivna si! Ja sam tvoj! Ispričaću celom svetu za sve vas!“

Robi Vilijams - koncert na Ušću
(Foto: Marko Ristić)

Let me Entertain You!

Publika je horski pevala uz apsolutni audio-vizuelni spektakl, sa čak 20 članova Robijevog pratećeg benda na sceni! Uz pitanje „Srbijo, da li sam još tvoj sin?“ počela je potpuna euforija uz taktove pesme „Let me Entertain You!“ po kojoj je Robi opravdano naslovio celu turneju.

Usledio je potom plesni hit „Rock DJ“, posle kojeg je publika već bila spremna za čuvenu „Monsoon“. Ređali su se hitovi „Come Undone“, „Millennium“, „Feel“, „Road to Mandaley“, „No Regrets“, „Bodies“, „Kids“,“Supreme“ i drugi.

Tokom izvođenja pesme „Candy“ izveo je obožavateljku Anu na binu i sa njom odigrao čuveni ples u „video krevetu“ uz pravi poljubac!

Robi Vilijams - koncert na Ušću

Robijeva ćerka dobila je pravu posvetu uz tradicionalnu uspavanku „Twinkle, Twinkle Little Star“ koju je publika pevala zajedno sa njim.

Prilikom izvođenja pesme „Better Man“ na sceni mu se pridružio i otac, čuveni komičar Pete Conway, koji putuje sa Robijem na celoj turneji.

Bis je počeo uz još jednu obradu grupe Queen i to uz epohalnu „Bohemian Rhapsody“, a kraj je tradicionalno pripao kultnim baladama „Angels“ i za kraj horski pevana „She’s the One“.

Pravi Robijev mjuzikl krasile su kratke ili duže obrade poznatih pesama kao što su „Minnie the Moocher“, „Come Undone“, „I Love Rock’n’Roll“, „We Will Rock You“, „Royals“ i druge, a svoje mesto na set listi našla je i „Freedom 90“, čuvena obrada pesme Džordža Majkla sa kojom je Vilijams započeo solo karijeru pre više od dve decenije.

Žurku posle koncerta na Ušću nastavili su nemački DJ i hitmejker Tom Novy i grčki DJ George Tsilipakos.

Robi Vilijams - koncert na Ušću
(Foto: Marko Ristić)

I tako je počela Exit Avantura…

Tokom pravog zagrevanja za Robijev koncert, umesto klasične predgrupe, najveće uzbuđenje pred Exit Avanturu doneo je jedan od najtražnijih cover bendova u regionu Perpetuum Mobile, koji su izvodili najveće hitove ovogodišnjih izvođača Exit i Sea Dance festivala, kao što su Faithless, Emeli Sande, The Prodigy, Manu Chao, John Newman, Capital Cities, Milky Chance, Clean Bandit i drugi.

Specijalna gošća Exit Avantura Live, bila je i naša ovogodišnja predstavnica na Evroviziji Bojana Stamenov, te finalisti regionalnog X Factora koji su otpevali „Safe & Sound“ od grupe Capital Cities!

Za sam kraj Exit Avantura Live segmenta, kao posebna muzička poslastica, kratki nastup održala je i svetska muzička senzacija 2Cellos. Pred nastup u Sava centru, dvojac čelista pored rock standarda izveo je i „Voodoo People“. (danubeogradu.rs)

Robi Vilijams - koncert na Ušću
(Foto: Marko Ristić)
Robi Vilijams - koncert na Ušću
(Foto: Marko Ristić)
Robi Vilijams - koncert na Ušću
(Foto: Marko Ristić)
Robi Vilijams - koncert na Ušću
(Foto: Marko Ristić)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.