Ada Ciganlija (foto: B. Jovanović)
Ada Ciganlija (foto: B. Jovanović)
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Za sasvim poseban dan na Adi

Za sasvim poseban dan na Adi

Pred početak sezone kupanja podsećamo na sportske i rekreativne aktivnosti na Adi koje, pored odmora na plaži, mogu da budu sadržaji jednog sasvim posebnog dana.

U prirodi i na sportskim terenima

Zanemarimo, za sada, košarku, fudbal, vožnju bicikla i rolera, pecanje, odbojku na pesku…

Avantura park je poligon koncipiran za različite nivoe rekreativnih izazova – sa preprekama i platformama na drveću, visećim mostovima, gredama… Ovo mesto može da pruži i celodnevnu zabavu. Posetioci koji za trening imaju umerenije zahteve mogu da koriste uređene trim-staze.

Golf klub Beograd ima terene na Adi i veoma široku ponudu za obuku i upoznavanje sa osnovama ovog sporta. Ada nudi, naravno, i varijantu za manje ambiciozne – mini golf.

Na terenima na Adi Ciganliji igraju se hokej na travi, ragbi i bejzbol, pa je za sasvim poseban dan u Beogradu interesantno sebi priuštiti posmatranje utakmice u nekom od sportova o kojima znamo malo. Za fudbal na sapunici potrebno je okupiti ekipu ili posmatrati kako to rade drugi.

Ada Ciganlija (foto: D. Bosnić)
Ada Ciganlija (foto: D. Bosnić)

Na vodi

Od pedalina i veslanja do jedriličarstva… Ipak, žičara za skijanje na vodi je najveći izazov. U ekološkom akva-ski kompleksu početnici mogu bezbedno i jednostavno da nauče ovu veštinu.

Ekstremno

Ljubitelji ekstremnih sportova od ove sezone imaće priliku da probaju i jednu novost – zip lajn, odnosno kretanje sajlom preko Savskog jezera. Start je na platformi visokoj 20 metara, a spust traje 60-80 sekundi.

Na Adi se nalazi jedan od najviših bandži džamping centara na svetu, sa kranom visokim čak 55 metara i zid (veštačka stena) za sportsko penjanje. Starosna granica za penjanje kao rekreativnu aktivnost ne postoji. Kursevi i treninzi sa ili bez članstva u klubu su dostupni za sve uzraste.

U delimično iskrčenoj šumi na Adi su dva terena za sve popularniju taktičku sportsku igru pejntbol.

Ada Ciganlija nudi mnogo više od navedenog, i kada vreme nije pogodno za kupanje i sunčanje. Posebna prednost su brojne besplatne obuke za osnovce i srednjoškolce.

Sasvim poseban dan na Adi, uz dobru organizaciju, može da postane sasvim poseban vikend, sedmica ili godišnji odmor na Adi. Aktivan i za pamćenje.

Sve ovo, uz upozorenje: iako ima dosta besplatnih aktivnosti, dan na Adi i te kako može da bude skup – prvo gledajte cenovnike, a onda naručujte, iznajmljujte, kupujte… (danubeogradu.rs)

Ada Ciganlija (foto: D. Bosnić)

2 komentari

  1. U Beogradu uvek ima sta da se radi, a narocito leti na Adi. Moze biti zanimljivo i stanovnicima Beograda, ali i turistima.

  2. Beograd preko leta ima dosta organizaovanih desavanja i zna da bude interesantno. Ali za Beogradjane to nije dovoljno, svi idu negde, a iz drugih mesta u Srbiji ili inostranstava dolaze u Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.