Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » The Independent još jednom o Beogradu
The Independent o Beogradu

The Independent još jednom o Beogradu

U renomiranom britanskom listu The Independent objavljen je članak o Beogradu koji preporučuje kako provesti 48 sati u našem gradu.

Članak je izrađen u formi svojevrsnog turističkog vodiča koji pored opisa brojnih delova grada i mesta koja treba posetiti, sadrži i mapu sa obeleženim lokacijama i predlogom maršrute za obilazak, kako i korisne informacije za jednostavnije snalaženje tokom boravka u našoj prestonici.

Jedan od glavnih razloga zašto doći u Beograd, kako se ističe u The Independent, jesu festivali, kojih je najviše tokom leta: Beogradski letnji festival BELEF, Beer Garden i Beer Fest, a objavljena je i najava za ovogodišnje izdanje Beogradskog karnevala brodova, 29. avgusta.

„U srpskoj prestonici je u toku festivalska sezona, kada se slavi gotovo sve – od piva do brodova“, piše Meri Novaković (Mary Novakovich) posle svoje nedavne posete Beogradu početkom juna meseca.

Od Terazija do splavova

Obilazak Beograda, kako predlaže Meri, treba početi od Terazija, pa šetnju nastaviti preko Knez Mihailove ulice i Trga Republike, sve do Beogradske tvrđave. Usput svratiti na Obilićev i Kosančićev venac, i spustiti se Velikim stepenicama do Beton hale.

Za odsedanje u Beogradu novinarka preporučuje smeštaj različitih kategorija, hotel Allure Caramel by Karisma, hotel Jump Inn i privatne apartmane Smokvica B&B. Za ručak ili predah, predlaže se nedavno otvoreni restoran Savanova, za aperitiv Dvorištance, KC Grad i Jazz Bašta u Savamali, a onima koji bi da večeraju sa lokalcima, tu su barovi – restorani Tezga i Smokvica na Dorćolu i popularni Supermarket.

Turistima koji su za boravak u prirodi, preporučuje se odlazak na Adu Ciganliju, i vožnja biciklom. Za „kulturno popodne“ članak sugeriše posetu Muzeju Nikole Tesle i Muzeju Zepter, a šoping u Ulici kralja Petra i Mikser House-u. Reputacija Beograda kao destinacije za noćni provod i čuveni beogradski splavovi su, po The Independent-u, „šlag na torti“. (TOB)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.