Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Hoteli u Beču: Čak i točilice za pivo u sobama!
Hoteli u Beču © Arthotel Wilhelmshof
Foto: Arthotel Wilhelmshof

Hoteli u Beču: Čak i točilice za pivo u sobama!

Hoteli u Beču odavno izgledaju perfetno a u većini slučajeva su povoljni, udobni, neki su stilski sređeni, luksuzni…

U glavnog gradu Austrije hotelijeri se trude da maksimalno udovolje gostima, pa po bečkim hotelima svašta može da se vidi, doživi, nađe…

Najekskluzivniji izbor u Beču je apartman hotela „Park Hyatt Hotel“ veličine 820 kvadratnih metara, drugi po veličini u Evropi, koji se može iznajmiti za 20.000 evra za noć. U ovom smeštaju ne može ništa da fali: tu su luksuzna kuhinja i četiri terase uključujući i batlera. Osim ovog apartmana i standardne sobe ovog hotela su vredne pažnje sa TV sa flatscreen-om, tušem u kojem voda teče iz plafona kao da pada kiša i kupatilom od mermera. Tu su i spa i biznis centar kako za turiste tako i za poslovne ljude (www.vienna.park.hyatt.com).

U novo adaptiranom hotelu „Donau Walzer“ u Beču, koji datira još iz 1901. godine, nedavno je bilo otvaranje soba sa bečkim originalima. Tradicionalna bečka preduzeća sponzorisala su čitavu opremu u sobama. Tako na primer, pojedine sobe imaju svoj aparat za točenje piva koji je sponzorisala čuvena bečka pivara „Otakringer“ (www.donauwalzer.at).

U hotelu „Saint Shermin“ svaki apartman je bečki unikat koji je posvećen Zigmundu Frojdu, Adolfu Loosu, Mariji Tereziji (www.shermin.at).

Egzotično i u trendu može da se noći u hotelu „25hours“ gde je svaka soba opremljena kao u cirkusu (www.25hours-hotels.com).

U hotelu „Magdas“ prioritet nije uvećanje profita već otvorenost i ljudskost. Ovde o gostima brinu izbeglice iz 14 nacija (www.magdas-hotel.at).

Povoljno noćenje u centru nude i hosteli „Wombat’s City Hostels“. Na raspolaganju su jednokrevetne i osmokrevetne sobe, gratis W-lan, 24-časovna recepcija, kuhinja, bar (www.wombats-hostels.com).

Koja su vaša očekivanja, kako bi trebalo da izgledaju idealni hoteli u Beču ali i u bilo kom drugom gradu? (ComPress)

Hoteli u Beču © ComPress / Cvijeta Radović
Foto: Cvijeta Radović