Naslovna » Izlasci » Film » Horor u bioskopu Fontana
Horor u Fontani: Zaboravljeni
Zaboravljeni

Horor u bioskopu Fontana

Horor filmovi u bioskopu Fontana biće prikazivani od 10. do 12. septembra.

Naime, trenutno se na Paliću održava prvo izdanje festivala Dead Lake Horror & Wine, a ta manifestacija će biti predstavljena u novobeogradskom bioskopu.

Cena ulaznice po filmu iznosi 150 RSD.

Strava i užas sa svih meridijana

Kanadski horor „Paklena deca“ (Hellions) reditelja Brusa Mekdonalda (Bruce McDonald) premijerno je prikazan u januaru ove godine na Sundance festivalu, a posle toga i u zvaničnim selekcijama Filmskog festivala u Torontu i Edinburgu, ali i na mnogim drugim festivalima. Priča se vrti oko Dore, trudne tinejdžerke koja se bori za sopstveni život na Noć veštica sa jezivim monstrumima u vidu dece koja skupljaju slatkiše ali i tuđe glave…

Nikako ne smete propustiti „Izvor“ (Spring) – jedan je od najboljih horor filmova ovog stoleća po sajtu Film4.com, od reditelja kultnog ostvarenja „Resolution“ – Aarona Scotta Moorheada i Justina Bensona. Film prati mladića koji odlazi iz Kalifornije u Italiju gde upoznaje devojku koja krije stravičnu mračnu tajnu.

Drugo carstvo noći“ (2nd Reign of Night) imaće svetsku premijeru na festivalu Dead Lake, a dan kasnije biće prikazan i u bioskopu Fontana. U pitanju je rediteljski prvenac iskusnog španskog producenta Antonija Solea.

Biće prikazan i „Zao duh“ (Ghoul, režija Petr Jákl) – najgledaniji češki fim svih vremena i pobednik ovogodišnjeg Grossmann festivala u kojem američka filmska ekipa odlazi u ruralnu Ukrajinu da istraži priče o rasprostranjenom kanibalizmu, ali stvari kreću u krivom smeru kada prizovu duh čuvenog serijskog ubice i kanibala…

Očekuje nas i debitantsko ostvarenje Olivera Framptona – „Zaboravljeni“ (The Forgotten), urbani horor koji je imao zapaženi festivalski život u poslednjih godinu dana, zatim peruanski found footage film „Entitet“ (The Entity) reditelja Eduarda Schuldta, koji će biti prikazan u ponoć – samo za najhrabrije ljubitelje strave i užasa, kao i „Rovkino gnezdo“ (Shrew’s Nest) atraktivni španski psiho-horor u produkciji Alexa de la Iglesije (režija Juan Fernando Andrés i Esteban Roel). (danubeogradu.rs)

Horor program

Četvrtak, 10. septembar
Paklena deca… 20.00
Rovkino gnezdo… 22.00

Petak, 11. septembar
Zao duh… 20.00
Zaboravljeni… 22.00

Subota, 12. septembar
Izvor… 20.00
Drugo carstvo noći… 22.00
Ponoćna strava i užas: Entitet… 24.00

https://youtu.be/VOk3Af8zysA

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.