Naslovna » Izlasci » Festivali » Uskoro: GARF – 1. Gothic Art Festival

Uskoro: GARF – 1. Gothic Art Festival

Festival Gotik supkulture – GARF biće prvi put održan u Beogradu 3. oktobra ove godine, u organizaciji i produkciji Doma omladine Beograda.

Ulaz na sve programe biće slobodan!

Festival ovog tipa prvi put se održava na našim prostorima. GARF je jednodnevni festival i predstavlja jedinstvenu avanturu upoznavanja “gotik sveta“ na Balkanu. Pored koncerata tri domaća benda, posetioci će moći da se upoznaju sa ovom supkulturom i kroz prateće programe, projekcije filmova i izložbe radova koji pripadaju gotik umetnosti.Za dž

Gotik pokret je jedan od retkih pokreta popularne kulture koji se može direktno i bez promišljanja vezati za umetnost. Najviše zastupljen u zemljama zapadne Evrope, neke od estetskih premisa ovog pokreta ušle su i u mainstream, kako kulture, tako i industrije zabave.

Zašto GARF?

Dom omladine Beograda ima tradiciju dugu 50 godina u predstavljanju široj javnosti raznih pojava u supkulturi, kako muzičkih pravaca, tako i likovnih novih tendencija, alternativnih pozorišnih formi, inovacija u kinematografiji i novijoj teorijsko-filozofskoj platformi.

U današnje vreme supkulturni fenomeni i sve što ih prati kao urbane odrednice života mladih, prilično su skrajnuti i informacije o njima mogu se naći uglavnom samo na internetu.

Dom omladine Beograda u tom smislu ima za misiju da novim generacijama predoči različite oblike pop kulture, a koji nisu vezani za glavni tok i folk. Ovim festivalom Dom omladine Beograda želi da započne organizovanje niza festivala koji bi se ticali afirmacije popularne kulture što je izgubila svoje mesto u mejnstrim medijima.

Uskoro više informacija o programu GARF-a, prvog Gothic Art Festivala.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.