Naslovna » Izlasci » Film » Premijera filma „Panama“, 21. oktobra
Panama

Premijera filma „Panama“, 21. oktobra

Prvi igrani film Pavla Vučkovića „Panama“ premijerno će biti prikazan 21. oktobra od 20.30 u Sava centru.

Pavle Vučković u svom debitantskom filmu donosi ljubavnu priču kojom na suptilan i poetski način govori o trenutnom najvećem problemu mladih ljudi.

Nepokazivanje emocija, zaziranje od intimnosti i iskrenosti i sveukupno otuđenje je centralna tema ove iskrene intimističke ljubavne drame. Dva junaka, u vrhunskoj glumačkoj igri, bore se protiv svojih emocija, pokušavajući da sakriju osećanja i tako se priklone modernim konvencijama koje odnose među mladim ljudima svode na isprazno, uzdržano i seks bez emocija.

Iz straha da ne budu odbačeni, junaci Vučkovićevog filma proživljavaju unutrašnju, intimnu dramu u kojoj zabranjena ljubav više nije pitanje staleža ili nacionalnosti, već moderne konvencije da su emocije među mladima nepotrebne i odraz slabosti. Saosećanje i empatija su predmet sprdnje.

Ono što je svuda oko nas

Zato ovaj film, na pametan način, poseduje i društveno kritičku notu, iako se time ne bavi direktno. Tematski univerzalan, na potpuno nov, drugačiji i iskren način govori o onome što je svuda oko nas, ali mi to ne primećujemo.

Glavni junak filma Panama je Jovan (Slaven Došlo), koji se, između ostalih devojaka, viđa i sa Majom (Jovana Stojiljković). Odnos sa njom ga u početku ne zanima, ona mu deluje neiskusno i naivno. Međutim, postepeno, njeno ambivalentno ponašanje počinje da ga intrigira.

Prateći video snimke i tragove sa interneta, Jovan otkriva Majin paralelni život, upliće se u sopstvenu igru laži i ljubomore. Jovan gubi sebe, očajnički pokušavajući da otkrije ko je zapravo Maja.

Glavne uloge u filmu tumače Slaven Došlo, Jovana Stojiljković, Miloš Pjevač, Tamara Dragićević, Jelisaveta Orašanin. U ostalim ulogama svoj doprinos filmu dali su i Nebojša Milovanović, Aleksandar Đurica, Branka Pujić, Andrija Daničić…

Film „Panama“ imao je svetsku premijeru u okviru glavnog programa ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala.

Cena ulaznice za premijeru iznosi 250 RSD. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.