Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Vasil Hadžimanov Band, koncert 10. marta
Vasil Hadžimanov Band, prvi vinil
Vasil Hadžimanov Band, prvi vinil

DOB: Vasil Hadžimanov Band, koncert 10. marta

Vasil Hadžimanov Band predstavlja svoje prvo vinil izdanje, album „Alive – The Essential“, koncertom u sali Amerikana Doma omladine Beograda, u petak 10. marta u 21 čas.

Inače, album „Alive“ prestižni američki magazin „DownBeat“ proglasio je za jedno od najboljih izdanja u 2016.  godini.

Vasil Hadžimanov Band ove godine slavi 20 godina postojanja i rada na muzičkoj sceni. Do sada su objavili šest albuma koji su osvojili brojne nagrade, dok je njihova muzika proglašena za umetnička dela od visokog nacionalnog i kulturnog značaja za Srbiju.

„Alive – The Essential“ album na vinilu sadrži pažljivo birane i najslušanije numere po listama radio stanica iz čitavog sveta, a sa istoimenog CD izdanja. Kompozicije su autorske i potpisuju ih Vasil Hadžimanov, Branko Trijić i Miroslav Tovirac, dok su neke i zajedničko autorsko delo celog benda. Muzički producenti ovog izdanja bili su Alen Hadži-Stefanov iz Makedonije i Mark Wingfield iz Sjedinjenih Američkih Država. U javnosti se pojavio pod etiketom američke izdavačke kuće MoonJune Records, a kao licencno CD i vinil izdanje, pod etiketom „Metropolis Music Jazz“, muzičke kuće Metropolis Music iz Beograda.

Album “Alive” uspeo je da osvoji publiku i muzičke kritičare na međunarodnom nivou i već broji više od 40 objavljenih recenzija, među kojima je i ona u engleskom Guardian-u.

Cena ulaznice za koncert je 800 dinara. Karte se mogu kupiti na blagajni Doma omladine i na svim Eventim prodajnim mestima.

Uz svaku kupljenu ulaznicu ostvaruje se 25% popusta prilikom kupovine ploče u Muzičkoj kući Metropolis (Makedonska 21).

(danubeogradu.rs)