Naslovna » Izlasci » Festivali » Guitar Art Festival 2017: Integracije
Guitar Art Festival

Guitar Art Festival 2017: Integracije

Osamnaesti Guitar Art festival održaće se od 20. do 25. marta, pod sloganom „Integracije“.

Festival će i ove godine opravdati status jednog od pet najvećih festivala gitare u svetu, sa više od 100 učesnika iz 20 zemalja sveta.

Tokom šest koncertnih večeri i 12 koncerata, publici će se predstaviti atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti klasike, tanga, flamenka, bluza, roka i savremenog muzičkog stvaralaštva.

Festival počinje koncertom „Fuzija latinoameričke klasike“, koji će se održati u Zadužbini Ilije M. Kolarca 20. marta. Na koncertu će nastupiti najveći argentinski gitarista Roberto Aussel, bandoneonista Aleksandar Nikolić i kamerni orkestar Anima Musicae iz Mađarske.

Živa legenda svetske gitare, Tommy Emmanuel nastupiće 23. marta u Sava centru. Biće to prilika da publika premijerno čuje neke numere sa aktuelnog albuma „It’s Never Too Late“.

Guitar Art Fest: Tomi Emanuel u Beogradu

Guitar Art Fest u DOB-u

Preostale četiri koncertne večeri održaće se u Domu omladine Beograda.

Posebno najavljujemo trenutno najbolje predstavnike savremene španske scene Ultra High Flamenco, koji će po prvi put nastupati u Srbiji sa poznatnom flamenko plesačicom Rosario Toledo.

Nastupiće i Giorgos Georgopulus kvartet koji donosi urban buzuki zvuk kroz grčke tradicionalne melodije

Koncert svestranog gitariste i nesvakidašnjeg talenta Bojana Ivanovskog biće i premijera njegovog autorskog projekta "A whole new world".

Pored tradicionalnog klasičnog programa, festival ove godine predstavlja poseban umetnički projekat "Gitarske Integracije", koji se održava uz podršku EU delegacije u Srbiji, EU Info centra i Italijanskog instituta za kulturu.

Projekat okuplja klasične gitariste u usponu iz bivših šest jugoslovenskih republika, koji će tokom festivala održati samostalne koncerte, a radiće zajedno i na stvaranju novog muzičkog dela.

Italijanski kompozitor Carlo Domenikoni, komponuje premijeru za šest gitara, koje će Mak Grgić, Srđan Bulat, Sanel Redžić, Nemanja Ostojić, Radoš Malidžan i Darko Bageski izvesti na svečanom zatvaranju festivala 25. marta u Domu omladine Beograda.

Ulaznice

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Sava centra, Doma sindikata, Kombank arene i drugim prodajnim mestima u mrežama Eventim, DD Tickets i Ticketline.

Cene ulaznica za koncert Tommyja Emanuela kreću se od 1.590 do 3.990 RSD. Ulaznice za svečano otvaranje festivala u Zadužbini Ilije M. Kolarca kreću se od 600 do 1.200 RSD, dok se cene ulaznica za koncerte u Domu omladine Beograda kreću od 600 do 900 RSD.

Komplet karata za sve koncerte Guitar Art Festivala prodaje se po ceni od 7.500 RSD.  (danubeogradu.rs)

Guitar Art Festival 2017 - program

Ponedeljak, 20. mart - Zadužbina Ilije M. Kolarca (Velika dvorana)
20.00... Roberto Aussel, Aleksandar Nikolić & Anima Musicae kamerni orkestar

Utorak, 21. mart - Dom omladine (Velika sala)
18.00... Sanel Redžić
19.00... Nemanja Ostojić
21.00... Bojan Ivanovski Jobby

Sreda, 22. mart - Dom omladine (Velika sala)
18.00... Darko Bageski
19.00... Srđan Bulat
21.00... Giorgos Georgopoulos kvartet

Četvrtak, 23. mart - Sava centar (Velika sala)
20.00... Tommy Emmanuel

Petak, 24. mart - Dom omladine (Velika sala)
18.00... Radoš Malidžan
19.00... Mak Grgić
21.00... Ultra High Flamenco & Rosario Toledo

Subota, 25. mart - Dom omladine (Velika sala)
19.00... Svečano zatvaranje i dodela nagrada
20.00... World Guitar Orchestra
20.30... Carlo Domeniconi & Gitarske integracije