Naslovna » Izlasci » Festivali » Peti Beogourmet, 10. i 11. marta

Peti Beogourmet, 10. i 11. marta

U beogradskom hotelu Mažestik u petak i subotu, 10. i 11. marta, biće održan peti po redu vinarski i gastronomski skup Beogourmet.

Manifestacija je namenjena proizvođačima, stručnjacima, trgovcima, ali i svim ljubiteljima dobre hrane i vina. Najkompletniji vinarski i gastronomski skup na Balkanu predstaviće vodeće proizvođače vina i gastro specijaliteta iz Srbije i različitih zemalja Evrope, u jedinstvenom ambijentu hotela Mažestik. Beograd, kao grad na raskrsnici kultura i civilizacija pravo je mesto za ovakav događaj.

Beogourmet se razlikuje od uobičajenih sajmova vina po manjem broju izlagača, intimnijoj atmosferi i činjenici da posetioci tu nisu slučajno – u najvećem broju oni su pasionirani pratioci ovakvih skupova, ili osobe čije poslovanje zavisi ili se zasniva na vinu.Alkohol može biti štetan po zdravlje!

Kao i na prethodne, i na ovaj Beogourmet će doći italijanske, španske i francuske vinarije, sa klasičnom ponudom i, obično, nekom novom atraktivnom prezentacijom. Na poslednjem, jesenjem Beogourmet-u posetioci su bili prijatno iznenađeni predstavljanjem vina iz Grčke i Slovačke. Tu su, naravno i srpska vina, a celu manifestaciju je osmislila i vodi beogradska “Kuća vina”.

Gurmanski specijaliteti uglavnom su sirevi i drugi proizvodi koji se uparuju sa vinima.

Veoma mali broj vina se može kupiti na licu mesta, a trgovinu obavljaju pretežno poslovni partneri.

Manifestacija je otvorena od 15 do 20 časova, oba dana.

Cena ulaznice je 500 dinara. Cena suvenirske čaše za degustaciju sa zaštitnom kesom je takođe 500 dinara.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković