Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija za decu: Zdravo, mi smo orkestar
Beogradska filharmonija za decu: Zdravo, mi smo orkestar
Beogradska filharmonija za decu: Zdravo, mi smo orkestar

Beogradska filharmonija za decu: Zdravo, mi smo orkestar

Od 22. do 30. marta Beogradska filharmonija će organizovati program za decu „Zdravo, mi smo orkestar“.

Radnim danima od 10.00 i 12.00 u sali Beogradske filharmonije (Studentski trg 11) program će voditi dve filharmoničarke – violistkinja Tamara Marinković-Tomić i violinistkinja Slavica Perić.

Za ovaj ciklus koncerata za decu, Beogradska filharmonija je pripremila nešto sasvim drugačije. Muzičari neće samo svirati, oni će se deci predstaviti i upoznati ih sa svakim instrumentom iz orkestra.

U tome ih vode Tamara i Slavica, kao uigran tandem koji svakog meseca dočekuje decu na otvorenim filharmonijskim probama, kada mališani dolaze na druženje sa muzičarima.

Kroz muziku, razgovor i zabavu deca ulaze u svet filharmonijskog orkestra, koji ovom prilikom predvodi jedna dama – Olivera Sekulić Barac. A oni koji najpažljivije budu pratili program, dobiće šansu i da diriguju Beogradskom filharmonijom.

Za dečje koncerte Beogradske filharmonije vlada ogromno interesovanje, a pored dece iz beogradskih opština, očekuju se mlađi školarci iz Aranđelovca, Omoljice, Kovina, Stare Pazove i Pančeva.

Godišnje više od 7000 dece poseti Filharmoniju koji su do sada slušali brojne programe među kojima „Hari Poter i kamen mudrosti“, „Krcko Oraščić“, „Peća i Vuk“, „Karneval životinja“, „Putovanja Miša Mije“ itd.

Cena ulaznice je 300 dinara po detetu. Poseta je organizovana preko škola ali svi zainteresovani mogu dovesti svoju decu. Telefon biletarnice: 2630-744. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.