Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » 5 ritmova sa Ronom Hagendornom: Inteligencija tela
5 ritmova sa Ronom Hagendornom: Inteligencija tela
5 ritmova sa Ronom Hagendornom: Inteligencija tela

5 ritmova sa Ronom Hagendornom: Inteligencija tela

Od 31. maja do 2. juna u centru Beograda će biti održana radionica (plesna meditacija) 5 ritmova sa Ronom Hagendornom iz Holandije.

Pod nazivom „Inteligencija tela“ radionicu će voditi iskusni i akreditovani učitelj 5 ritmova. Hagendorn podučava na direktan, jasan i uravnotežen način. Time se bavi od 2007. godine, a ima i diplomu za isceljivanje trauma (Somatic Experiencing). Radionice 5 ritmova drži u nivoima „Waves“ i „Heartbeat„.

Naše telo je neverovatno inteligentno. Osnovne životne funkcije rade bez našeg uplitanja. Autonomni nervni sistem upravlja cirkulacijom i varenjem. Ljudski mozak je verovatno najsloženija struktura u univerzumu. Sastoji se od tri dela, neo-korteksa, limbičkog sistema i reptilskog mozga, koji imaju zasebne funkcije.Promo

Kada se krećemo sa svesnošću, postižemo ravnotežu delova mozga. Postajemo svesniji telesnih osećanja i emocija, i prestaje neprekidno čavrljanje u glavi. Postajemo celoviti, moćni i ranjivi.

5 ritmova je meditacija u pokretu u kojoj možemo proživeti mnoge stvari iz svakodnevice, redefinisane sa jednostavnih pet načina kretanja. 5 ritmova su tečni, stakato, haos, lirski i duboka tišina. Tokom plesanja stapaju se u prirodan tok i oslobađa se energija u našem telu, srcu i umu. Za plesanje po ovoj metodi nije vam potrebno nikakvo prethodno iskustvo.

Ako želite da iskoristite pun potencijal inteligencije, moći i ranjivosti svog tela, ova radionica je za vas. Tokom vikenda koristićemo pokret kao lek. Težićemo da nađemo nove načine i povećamo sopstvenu otpornost. Svi su dobrodošli, bez obzira na godine i fizičku sposobnost.

5 ritmova – Inteligencija tela; program

Petak, 31. maj (19.00-21.00)… Otvoreni čas
Subota, 1. jun (12.00-19.00)… radionica
Nedelja, 2. jun (11.00-17.00)… radionica

Mesto:
Centar Beograda (biće potvrđeno kasnije)

Registracija i cene: kliknite OVDE

Za više informacija o radionici u Beogradu, obratite se Mariji Bojinović na mbojinovic@gmail.com ili 0603182975.