Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Obrok salata od spelte, sočiva i povrća
Obrok salata od spelte, sočiva i povrća
dmBio: Obrok salata od spelte, sočiva i povrća

Obrok salata od spelte, sočiva i povrća

Idealna za toplije dane, salata od spelte, sočiva i povrća priprema sa dmBio proizvodima uz dodatne začine.

Od sastojaka je potrebno:

  • 200 g nekuvane dmBio spelte,Obrok salata od spelte, sočiva i povrća
  • 150 g nekuvanog dmBio beluga sočiva,
  • 120 g dmBio tofua sa bademom i lešnikom,
  • 1 dmBio kocka za supu,
  • veza svežeg vlašca ili peršuna,
  • po ½ paprike u tri boje,
  • po 1 kašika dmBio maslinovog ulja za svako serviranje,
  • so i biber,
  • po želji malo čilija.

Oprati i zatim u odvojenim posudama skuvati u vodi dmBio speltu i dmBio sočivo i u obe šerpice dodati po pola dmBio kocke za supu. Potrebno je oko 15 minuta kuvati.

Iseckati povrće, dmBio tofu od badema i lešnika i dodati začine.

Na dno svake posudice u kojoj se servira salata sipati malo dmBio maslinovog ulja, soli i bibera (po želji čilija).

Izmešati sve zajedno i servirati.

Jedna porcija uključuje 90 ml dmBio mleka 3,5% mlečne masti (9,81 RSD, osnovna cena je 109 RSD za 1 l), 30 g dmBio pirinača za sutlijaš (14,94 RSD, osnovna cena je 249 RSD za 500 g), 50 g dmBio šećera od šećerne trske (23 RSD, osnovna cena je 459 RSD za 1000 g), 38 g dmBio leblebije (20,52 RSD, osnovna cena je 189 RSD za 350 g), 38 ml dmBio krema za kuvanje na bazi ovsa (28,31 RSD, osnovna cena je 149 RSD za 200 ml), po potre bi dodati vodu i začine.

Prilikom dodavanja svežih sastojaka povećava se cena po porciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.