Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Pasta sa falafelom i pikantnim humus sosom
dmBio: Pasta sa falafelom i pikantnim humus sosom
dmBio: Pasta sa falafelom i pikantnim humus sosom

Pasta sa falafelom i pikantnim humus sosom

Pasta sa falafelom i pikantnim humus sosom priprema se veoma prosto sa dmBio proizvodima uz dodatne začine.

Od sastojaka je potrebno:

  • 175 g dmBio mešavine za falafel,
  • 350 g dmBio integralne testenine Farfalle,
  • 100 g dmBio namaza od humusa,
  • 14 ml dmBio maslinovog extra virgin ulja,
  • 2 sitno seckana čena belog luka,dmBio: Pasta sa falafelom i pikantnim humus sosom
  • 100 ml dmBio krema za kuvanje na bazi ovsa,
  • malo limunovog soka,
  • biber i so,
  • čili po ukusu,
  • malo aleve paprike ili dimljene paprike,
  • veza blitve.

Spremiti dmBio mešavinu za falafel po uputstvu sa kesice, ali ga ispeći u zagrejanoj rerni, pod folijom kako se ne bi isušio – na 180 stepeni.

Skuvati dmBio integralnu testeninu takođe po uputstvu s pakovanja.

Za sos je potrebno propržiti beli luk na ulju, pa dodati dmBio krem za kuvanje na bazi ovsa. Ukuvati da se redukuje, pa dodati začine. Dodati dmBio namaz od humusa i izmešati žicom. Kad se kratko ukuva, začiniti limunovim sokom (oko 1/4 limuna).

Za kraj propržiti spanać na preostalom dmBio kokosovom ulju, dodati dmBio integralnu testeninu, a zatim i sos.

Servirati ukrašeno dmBio falafel-ćufticama.

***

Jedna porcija uključuje 43,75 g dmBio mešavine za falafel (49,75 RSD, osnovna cena je 199 RSD za 175 g), 87,5 g dmBio integralne testenine Farfalle (26,07 RSD, osnovna cena je 149 RSD za 500 g), 25 g dmBio namaza od humusa (37,36 RSD, osnovna cena je 269 RSD za 180 g), 3,5 ml dmBio maslinovog extra virgin ulja (4,4 RSD, osnovna cena je 629 RSD za 500 ml), 25 ml dmBio krem za kuvanje na bazi ovsa (18,62 RSD, osnovna cena je 149 RSD za 200 ml), po potrebi dodati vodu i začine.

Prilikom dodavanja svežih sastojaka povećava se cena po porciji koja je navedena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.