Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Rižoto s bundevom, heljdom i bademima
dmBio recepti: Rižoto s bundevom, heljdom i bademima
dmBio recepti: Rižoto s bundevom, heljdom i bademima

Rižoto s bundevom, heljdom i bademima

Predstavljamo recept za rižoto s bundevom, heljdom i bademima koji se priprema sa dmBio proizvodima uz dodatne začine.

Potrebni sastojci* su:

dmBio recepti: Rižoto s bundevom, heljdom i bademima

  • 30 ml dmBio kokosovog ulja native,
  • 150 g bundeve ili batata krompira,
  • 2 manja crna luka,
  • 3 čena belog luka,
  • 40 g dmBio jezgra badema**,
  • 250 g šampinjona,
  • šaka suvih vrganja,
  • 200 g dmBio heljde,
  • 1 dmBio kocka za supu,
  • po ½ kašičice suvog origana i majčine dušice,
  • 2 kašike svežeg peršuna.

Na dmBio kokosovom ulju ispržiti crni luk i beli luk i začiniti sa soli i biberom.

Dodati pečurke i dmBio heljdu pa propržiti i njih da ispari voda – a onda i bundevu sečenu na kockice.

Sve preliti supom od dmBio kocke i začiniti.

Kuvati dok dmBio heljda ne bude gotova i servirati.

* Jedna porcija sadrži 7,5 ml dmBio kokosovog ulja native (9,3 RSD, osnovna cena je 769 RSD za 620 ml), 10 g dmBio jezgra badema (28,95 RSD, osnovna cena je 579 RSD za 200 g), 50 g dmBio heljde (26,5 RSD, osnovna cena je 265 RSD za 500 g), ¼ dmBio kocke za supu (4,125 RSD, osnovna cena je 99 RSD za 6 kom), po potrebi dodati vodu i začine.

Prilikom dodavanja svežih sastojaka povećava se cena po porciji koja je komunicirana.

** Proizvod se nalazi u određenim dm prodajnim objektima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.