Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncerti i izložba učenika MŠ „Dr Vojislav Vučković“
Koncerti učenika MŠ "Dr Vojislav Vučković" (foto: Pixabay)
Koncerti učenika MŠ "Dr Vojislav Vučković" (foto: Pixabay)

Koncerti i izložba učenika MŠ „Dr Vojislav Vučković“

U narednim danima, mladi talenti Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ održaće nekoliko koncerata, a tu je i izložba plakata.

Muzika na dar

U okviru tradicionalnog programa koji, pod nazivom „Muzika na dar“, organizuje JP Beogradska tvrđava, u saradnji sa muzičkim školama Beograda, u petak, 28. maja 2021. od 18.00, u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu predstaviće se mladi talenti Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“.

Publika na Kalemegdanu će imati priliku da uživa uz zvukove flaute, trube, klarinte i horne, a ovi mali umetnici će nas sprovesti kroz stvaralaštvo Kesika, Popa, Vezdvuda, ali i vratiti nas na neprolaznu klasiku pomoću Mozarta, Betovena i Baha.

Nesvakidašnja dua klarineta i dua flaute u izvođenju dece od svega 10 godina, pravi su užitak za čula i pokazatelj da talenat nepogrešivo nađe svoj put.

Muzička škola „Dr Vojislav Vučković“ već skoro 70 godina rađa mlade umetnike i uspešno održava kulturu na mestu koje joj pripada.

Muzički pačvork

U subotu, 29. maja 2021. od 17.00, na novom Platou Raše Popova, biće održan koncert učenika Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“.

Na programu su kompozicije Elgara, Pjacole, Tarege, Laura, Miroslava Tadića, Mocarta i dr.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

„Muzički pačvork“ mladih umetnika održava se u okviru projekta „Urbanizacija kroz kulturu“. Cilj je da se građani upoznaju sa potencijalom nove gradske oaze u Ulici 27. marta.

Plato Raše Popova, kao i spomenik posvećen pomenutom književniku otvoren je 2020. godine bez prisustva građana, a u skladu sa tadašnjom epidemijskom situacijom.

Online koncert

U subotu, 29. maja 2021. od 18.00, u sali MŠ „Dr Vojislav Vučković“ biće održan koncert diplomaca klavirskog odseka.

Koncert će moći da se prati ONLINE.

Izložba „Pažnja! Umetnik raste“

Izložba plakata za MŠ „Dr Vojislav Vučković“ pod nazivom „Pažnja! Umetnik raste“ održava se od 27. maja do 5. juna 2021. u Muzeju Jovana Cvijića.

Predstavljeni su radovi učenika škole za dizajn, odsek grafički dizajn.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.