Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Beograd za početnike: Jovanka Broz i tajne službe (ONLINE)
Beograd za početnike: Jovanka Broz i Tito
Beograd za početnike: Jovanka Broz i Tito

Beograd za početnike: Jovanka Broz i tajne službe (ONLINE)

U kakvoj „igri prestola“ je učestvovala Jovanka Broz? Ko je prisluškivao prvu damu Jugoslavije i Tita? U kakve političke odnose moći je upletena?

Šta su najviši funkcioneri državnih i tajnih službi imali protiv Jovanke Broz? Šta je dovelo do njenog udaljavanja od Tita, i na kraju, do potpunog izopštavanja iz javnog života i kućnog pritvora? Zašto je i 30 godina posle Titove smrti Brozova udovica bila lišena elementarnih ljudskih prava – lične karte, pasoša, zdravstvenog osiguranja i penzije?

Novi onlajn divan „Beograd za početnike“ pokušaće da rasvetli kontroverzni i enigmatični, filmski životni scenario prve dame Jugoslavije. Biće priče o tome kako je siromašna devojčica sa sela postala „jugoslovenska Grejs Keli i Džeki Kenedi“ (tepali su joj ondašnji mediji na vrhuncu moći), tj. kako se Jovanka Budisavljević iz ličkog krša spustila, tj. popela na Beli dvor.

Gost Smiljane Popov je Nedeljko Kovačić, reditelj i koscenarista igrano-dokumentarne serije „Jovanka Broz i tajne službe“, koja će od jeseni biti emitovana na RTS-u.

U sredu, 16. juna 2021. od 20.00, gledajte ovu epizodu na YouTube kanalu ili Facebook stranici Centra za kulturu Grocka.

Moderatorka je Smiljana Popov, novinarka i autorka serijala „Beograd za početnike“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.