Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Kelti
Novi filmovi u bioskopima: Kelti
Novi filmovi u bioskopima: Kelti

Novi filmovi u bioskopima: Kelti

Film „Kelti“ premijerno je prikazan u Srbiji na Festivalu autorskog filma, a na redovnim repertoarima bioskopa biće od četvrtka, 2. decembra 2021.

O ovom svom filmu rediteljka i scenaristkinja Milica Tomović je napisala:

„Kelti su porodična drama sa elementima komedije, pisana sa željom da se stvori zabavan, lud, nostalgičan i emotivan film za koji će publika poželeti da se nikada ne završi. To je film o nestanku jedne zemlje i gubitku identiteta koji su prikazani kroz tri različite generacije unutar jedne porodice i njihove svakodnevne rutine, a tokom priprema rođendanske zabave za najmlađu kćerku. Zamisao je bila da se se istovremeno pozabavim i svojim detinjstvom i svojim životom odrasle osobe i da, pružajući tačku gledišta osmogodišnjakinje na taj period, sebi obezbedim priliku da, sada kada sam i sama u tim njihovim godinama, u potpunosti razumem ono kroz šta su moji roditelji prolazili tada.“

Bil Klinton je izabran za predsednika SAD. Odri Hepburn je umrla. Ratovi koji okončavaju život Jugoslavije nastavljaju se u Bosni i Hrvatskoj. Beograd je pod sankcijama i inflacija preti da postane hiperinflacija.

Majka se budi na dan rođendana mlađe ćerke i mora da joj pomogne da sve pripremi. Čeka je kuvanje, gosti i prljavi sudovi. Posle cele godine koliko nije imala seksualne odnose sa svojim suprugom, majka uvodi samozadovoljavanje u svoju svakodnevicu…

Originalni naziv filma: Kelti. Početak prikazivanja: 2. decembar 2021. Dužina trajanja: 106 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2021. Žanr: drama. Uloge: Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Katarina Dimić, Nikola Rakočević, Nada Šargin, Slaven Došlo. Rediteljka: Milica Tomović.
(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.