Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 25. i 26. mart 2023.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza za vikend, 25. i 26. mart 2023.

Vremenska prognoza za subotu i nedelju, 25. i 26. mart 2023: tokom vikenda promenljivo – očekuje se i kiša i razvedravanje, sunčano pa opet naoblačenje.

Vremenska prognoza za subotu, 25. mart 2023.

  • Sunce izlazi u 5.33, a zalazi u 17.56.

Iako će jutro biti prijatno (12 stepeni) oblačno vreme rezultiraće popodnevnom kišom u pojedinim delovima grada. Duvaće umeren jugozapadni vetar, predveče jači, zapadni. Maksimalna dnevna temperatura biće 19 stepeni.

Biometeorološke prilike će izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Očekivane meteoropatske reakcije su reumatski i bolovi u mišićima.

Ako putujete van Beograda… u subotu se očekuje naoblačenje s kišom uz manji pad temperature i skretanje vetra na severozapadni, u centralnoj i južnoj Srbiji i sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom. U nedelјu pre podne pretežno sunčano, posle podne postepeno naoblačenje, što će dovesti na početku nove sedmice do osetnog pada temperature i padavina.

»»» U noći između subote i nedelje, prelazimo na letnje računanje vremena. U dva sata – SAT UNAPRED

Vremenska prognoza za nedelju, 26. mart 2023.

  • Sunce izlazi u 6.31, a zalazi u 18.57.

U toku noći, između subote i nedelje, doći će do razvedravanja. Tokom dana će biti pretežno sunčano. Temperatura će pre podne biti do 8 °C, a maksimalno meteorolozi predviđaju devetnaest stepeni. Vetar umeren, jugozapadni. Uveče se očekuje naoblačenje i pojačavanje vetra.

U ponedeljak u Beogradu pljuskovi i osetan pad temperature…

(danubeogradu.rs / RHMZ)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.