Naslovna » Porodica » Deca » Bioskop na vodi 2 u Borči: Dečiji filmski vikend
Bioskop na vodi 2 u Borči: Dečiji filmski vikend
Bioskop na vodi 2 u Borči: Dečiji filmski vikend

Bioskop na vodi 2 u Borči: Dečiji filmski vikend

Tradicionalna manifestacija Bioskop na vodi 2 ovogodišnji program započinje dečijim filmskim vikendom u Borči, 22. i 23. septembra 2023.

Pod otvorenim nebom, kod kanala Vizelj i BSK kluba, u petak, 22. septembra 2023. od 18.30, biće prikazan crtani film „Dečak delfin“ (90 min).

Drugog dana malog filmskog festivala u Borči, u subotu, 23. septembra 2023. od 18.30, biće prikazan kineski crtani film „Gde je zmaj“ (96 min), zahvaljujući Institutu Konfucije u Beogradu.

Ulaz za projekcije je slobodan, a za mališane iz ovog dela grada pripremljena su i neka slatka iznenađenja.

Kako organizatori ističu, ovogodišnja manifestacija posvećena je, između ostalog, promociji kineskog jezika i kulture.

Osnovna škola „Jovan Ristić“ iz Borče, jedna je od tridesetak osnovnih i srednjih škola u Srbiji u kojima se fakultativno uči kineski jezik.

„Tim povodom, želeli smo da motivišemo nove generacije đaka ove škole, na učenje kineskog jezika. Pohađanje nastave u školama je besplatno, a realizuje je Institut Konfucije u Beogradu, na osnovu Programa prosvetne saradnje između našeg Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva prosvete Narodne Republike Kine“, kažu organizatori.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Projekat „Bioskop na vodi 2“, realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i Gradske opštine Palilula u organizaciji agencije BravoArt i kulturne mreže Alpe Adria Festivali. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.