Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Smrt djevojčice sa žigicama
Novi filmovi u bioskopima: Smrt djevojčice sa žigicama
Novi filmovi u bioskopima: Smrt djevojčice sa žigicama

Novi filmovi u bioskopima: Smrt djevojčice sa žigicama

Triler o smrti prostitutke na malom ostrvu, „Smrt djevojčice sa žigicama“, prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 28. septembra 2023.

Film je sniman na Rabu i temelji se na istoimenom hit-romanu Zorana Ferića iz 2002. godine, za koji je sam autor napomenuo da je mediteranski „Twin Peaks“.

Kriminalistički film prati patologa Feru, sveže razvedenog 40-godišnjaka koji dolazi u ostrvski grad kako bi prisustvovao sahrani ćerke svog prijatelja iz detinjstva.

Nakon njegovog dolaska, na ostrvu se dešavaju čudne stvari: meštani pričaju o pojavljivanju ogromnog guštera, a vrhunac je ubistvo „djevojčice sa žigicama“ – rumunske transseksualke Marillene, koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom. Fero se uz prijatelja, policijskog inspektora Mungosa, nevoljno upliće u istragu zločina i sam pokušava da dođe do odgovora – ko je ubica?

Ostvarenje „Smrt djevojčice sa žigicama“ nastalo je ekranizovanjem prvog romana i ujedno bestselera Zorana Ferića, nagrađivanog hrvatskog književnika koji svojim specifičnim bizarnim, grotesknim, morbidnim i crnohumornim stilom već dve decenije privlači pažnju čitalaca širom regiona.

Originalni naziv filma: Smrt djevojčice sa žigicama. Početak prikazivanja: 28. septembar 2023. Dužina trajanja: 107 minuta. Država i godina proizvodnje: Hrvatska / 2023. Žanr: krimi, drama, triler. Uloge: Ozren Grabarić, Goran Navojec, Jelena Lopatić, Iva Babić, Vojislav Voja Brajović. Reditelj: Goran Kulenović.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.