Naslovna » Beograd info » Dolazak u Beograd
Zašto posetiti Beograd

Dolazak u Beograd

Šetnja Knez Mihailovom ulicom i pogled sa Kalemegdana na ušće Save u Dunav jednostavno prija svima – zato treba posetiti Beograd.

Ukoliko pokušate da date ime osećanju koje se javlja dok se korak po korak savladava ovaj, realno, neveliki prostor, prva asocijacija će, sasvim sigurno, biti reč – sloboda.

Postoje i druga lepa mesta u Beogradu, koja osvežavaju, opuštaju, odmaraju, leče tugu i čine da se i problemi doživljavaju kao prolazni. Tajna je, verovatno, u dugoj istoriji grada, dobrim strujanjima vazduha pored rečnih tokova, izvanrednom položaju i konfiguraciji terena.

A upravo zbog te konfiguracije trebalo bi, za kompletan doživljaj grada, posetiti oba Beograda – i stari, brežuljkast, sa bujnom vegetacijom u parkovima i šumama, i novi – ravan i širok.

Putnici koji dolaze u kratku posetu Beogradu znaju tačno zbog čega to čine. Neko će svojim prisustvom obradovati rodbinu ili prijatelje na porodičnom okupljanju ili slavlju, neko će doći na koncert, pozorišnu predstavu, sajam, poslovni sastanak, noćni provod u restoranu-splavu, utakmicu ili lični sportski nastup…

Studenti iz drugih gradova ne dolaze samo da posete Beograd. Oni u Beogradu žive, odlaze i vraćaju mu se, doživljavaju ga kao svoj. Obavezama na nekom od fakulteta dodaju odmeravanje sopstvenih snaga i slabosti, a Beograd je njihov saučesnik koji nudi brojne mogućnosti.

Zašto posetiti Beograd

Bez povoda posetiti Beograd

Bilo bi dobro isplanirati, a zatim, bez posebnog povoda posetiti Beograd. Ovo je najbolji način da se grad doživi na potpuno originalan način i da mu se pokloni puna pažnja.

Nije fraza da Beograd tokom čitave godine nudi bogatstvo sadržaja – reke, Adu Ciganliju i bašte restorana leti, žuto lišće Košutnjaka, sajmove i festivale umetnosti i kulture u jesen, sasvim posebnu novogodišnju atmosferu koje traje nedeljama, prolećne šetnje kejovima… Pokušavamo sve to da najavimo i „ispratimo“ na ovim našim stranicama…

U Beogradu se može provesti godišnji odmor ili makar jedan njegov deo – ponuda smeštajnih kapaciteta je raznovrsna, pa se sigurno može pronaći željama i mogućnostima najprimereniji. (danubeogradu.rs / fotografije: Shutterstock)

Dolazak u Beograd

Avionom
Rent-a-Car

Uskoro i…
Vozom
Autobusom
Brodom
Putem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.