Naslovna » Volim Beograd » Razgledanje Beograda » Beogradske šetnje » Književni vodič kroz Beograd

Književni vodič kroz Beograd

Književni vodič kroz BeogradU toku dvočasovnih šetnji tragom izabranih beogradskih pisaca, biće ispričana priču o njima i duhu vremenu u kojem su živeli i stvarali.

Šetnje vode stazama koje nisu ucrtana u mapu grada, pored adresa kuća, stanova, kafana, škola, uredništava listova kojih uglavnom više nema osim u sećanjima, knjigama i na ponekoj fotografiji.

Otkrićete ko je svoju pesmu potpisao ženskim pseudonimom, ko govorio da treba pisati i za furunu, ko je predavao gimnastiku, ko sve nije znao da peva a jako je voleo pesmu. Koja od beogradskih ulica je bila najmilija Isidori Sekulić, a kojom su se šetali Andrić i Bora Stanković, koji deo grada je Duško Radović smatrao svojim beogradskim zavičajem, u kom delu Beograda je Miloš Crnjanski doživeo svoje najlepše godine, a gde je Đura Jakšić neuspešno pokušavao da zameni vino vodom.

Tokom šetnje saznaćete ko je bio profesor Fusakla, ko Budalina Zmale, od koga je Mirjam pozajmila svoj pseudonim, gde su nastale neke od najlepših pesama i tekstova o Beogradu. Kako je život u Beogradu uticao na njih i njhovo stvaralaštvo, a kako oni na njega, pre nego što su njihove knjige i životi postali deo kolektivnog sećanja i našeg nasleđa.

Književni vodič kroz Beograd – Tragom Iva Andrića (2016)

Cena: 300 RSD
Trajanje: 2,5 sata
Sredom od 17:00 – 11, 18. i 25. maj 2016.
Sredom od 18:00 – 1, 8, 15, 22. i 29. jun; 6. i 13. jul 2016.
Mesto okupljanja: kod spomenika Ivu Andriću na Andrićevom vencu

Za grupe od najmanje 15 osoba mogu se dogovarati i programi Tragom Miloša Crnjanskog, Isidore Sekulić, Danila Kiša, Branislava Nušića, Duška Radovića, Stevana Sremca, Borisava Stankovića, Branka Ćopića, Ace Popovića, Dositeja Obradovića, Đure Jakšića, MirJam i Zmaj Jove Jovanovića. Za grupe učenika programi su skraćeni i prilagođeni uzrastu.
(Broj učesnika je ograničen na 12)

Obavezno prijavljivanje telefonom na 066/056-906 i 066/056-096 ili mailom na kontakt@beogradskesetnje.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.