Izdvajamo
Naslovna » BG špijun » Etno sela

Etno sela

Predstavljanje srpskih etno sela

Zima na vojvođanskim salašima

Na vojvođanskim salašima

Kažu da se zima najlepše može doživeti na planini i na vojvođanskim salašima. Vojvodina, istina, neće uspeti da vam dočara planinsku zimu, ali široka prostranstva vojvođanske ravnice kriju dvadesetak oaza mira i očuvane tradicije predaka.

Pročitaj više »

Etno turizam u Srbiji

Rajski konaci

Turizam, kao privredna grana, po veličini je treća u svetu – prvo i drugo mesto zauzima trgovina drogama i oružjem.

Pročitaj više »

Moravski konaci

Moravski konaci

Etno selo Moravski konaci nalazi se u samom srcu Srbije, na 89 kilometara od Beograda, samo jedan kilometar od autoputa E-75, na izlazu iz Velike Plane.

Pročitaj više »

Etno selo Divljakovac (Bajka)

Divljakovac

U srcu Šumadije, na padinama Bukulje, živi selo koje će namernika na trenutak provesti kroz magični lavirint prošlosti i ispričati mu čarobnu priču Srbije devetnaestog veka.

Pročitaj više »

Etno park Terzića avlija

Terzića avlija

Kao manje etno selo, Terzića avlija predstavlja jednu vrstu muzeja na otvorenom i zatvorenom. Datira sa početka 20. veka, kao tipično seosko domaćinstvo iz okoline Užica, sa starim kućama i okućnicom kao što su salaš, šupa, mlekar, bunar, kačara…

Pročitaj više »

Predstavljamo: Etno selo (S)Latkovac

Latkovac

Etno selo Latkovac izniklo je na više od dva veka starom ognjištu predaka porodice Knežević. Pre dve decenije napušten zaseok Kavrići, danas je turističko-kulturni centar, tokom čitave godine otvoren za mnogobrojne goste.

Pročitaj više »

Etno selo Babina reka

Babina reka

U lazarevačkoj opštini, na samom kraju sela Trbušnica, između Lazarevca (12 km) i Aranđelovca (20 km), nalazi se etno selo Babina reka. Građeno je u poslednjih deset godina, a otvoreno je pre dve godine.

Pročitaj više »