Izdvajamo
Naslovna » BG špijun » Video vesti

Video vesti

Video vesti objavljuju na portalu danubeogradu.rs zahvaljujući saradnji sa medijskom kućom Deutsche Welle.

U ovoj kategoriji su video vesti iz Nemačke, ali i iz Srbije i drugih zemalja i emituju se na srpskom jeziku. Priprema ih „srpska“ redakcija Deutsche Welle.

Video vesti obuhvataju priloge o političkim dešavanjima, kulturnim događajima, zanimljivostima iz sveta i drugim aktuelnostima.

Regensburg: Gozba od bačene hrane (video)

Regensburg - gozba

Grupa studenata iz nemačkog grada Regensburg zgrozila se nad činjenicom da toliko hrane odlazi na đubrište da bi od nje mogla, bar jednom nedeljno, da se napravi gozba za 60 ljudi. … Pa su i napravili takvu gozbu. A onda su je ponovili. I sada je to redovan događaj u tom gradu – zajednička večera nedeljom, na koju su pozvani …

Pročitaj više »

Berlin: Ovde je bio zid

Berlinski zid

Berlinski zid delio je grad za skoro četrdeset godina – strogo čuvana zona smrti razdvajala je porodice i prijatelje između Savezne Republike Nemačke i Istočne Nemačke. Umetnik Jadegar Azizi kreirao je veliku panoramsku sliku na zidu desno od bivšeg graničnog prelaza „Čekpoint Čarli“. (DW)

Pročitaj više »

Paris vs New York

Po uzoru na veoma popularnu grafičku knjigu Vahrama Muratina „Paris vs New York“, Toni Mioto je rešio da napravi animirani video koji poredi dva grada. Spomenici, zgrade, hrana i navike koje odlikuju svaki grad stavljeni su jedno naspram drugog i daju odličan uvid u načine funkcionisanja oba grada. (B92)

Pročitaj više »