Supa prija, kaže se da je zdrava, podstiče apetit. Neki dobri kuvari kažu da bi supa trebalo da se razlikuje od glavnog jela po boji, ukusu i gustini.
Pročitaj više »Arhive po tagovima: gastronomija
Špageti sa mlevenim mesom
Špageti sa mlevenim mesom – omiljeni ručak (doručak, užina, večera) odraslih, dece, mladih, starih, Pepe Prase. Jelo je lako sprema za sat vremena.
Pročitaj više »Čorbast pasulj sa kolenicom ili suvim rebrima
Čorbast pasulj sa kolenicom ili suvim rebrima (ako baš volite, može i sa slaninom) sprema se lako. To je jedno od onih idealnih jela za kuvare početnike.
Pročitaj više »Domaća čokolada
Iako je mnogo lakše da se kupi čokolada sa lešnicima, malinom, keksom, čim god, ili najobičnija – domaća čokolada je, ipak, domaća i ima nekog šmeka!
Pročitaj više »Čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe
U ovim letnjim danima valjalo bi jesti laganu, kuvanu hranu, sa puno povrća, kao što je čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe.
Pročitaj više »Piletina sa šampinjonima i caciki salata
Još jedno brzo i ukusno jelo – piletina sa šampinjonima uz caciki salatu – idealno je i osvežavajuće jelo za leto.
Pročitaj više »Oblande – braon-žute, sa dva fila
Od svih recepata za oblande koje sam isprobala, izabrala sam dva. Jedan od njih je ovaj, za oblande sa dva fila, braon i žutim.
Pročitaj više »Medenjaci
Ukusni i vrući i hladni, čak i posle nekoliko dana – medenjaci. Pravila sam ih sa uljem, maslacem, ali – najbolji medenjaci se prave sa svinjskom mašću.
Pročitaj više »Najprostiji recept za mini pice
Mini pice pravim često. Svi u kući ih volimo, a vole ih i gosti. Evo, šta je potrebno za nekih tridesetak mini pica…
Pročitaj više »Teleći/juneći/goveđi/svinjski gulaš sa – čokoladom
Ima li nekog ko ne voli gulaš? Gulaš je jelo poreklom iz Mađarske i najčešće se sprema sa govedinom, ali ga zapravo možete spremiti sa bilo kojim mesom.
Pročitaj više »Slatka tradicija: da li je poznatiji hotel ili desert u Beču
Tradicija kafeterija nerazdvojiva je od bečkih hotela. Legendarni hoteli u Beču imali su i imaju svoje kafeterije – i sad za njih zna ceo svet!
Pročitaj više »Sladoled torta
Sladoled torta – sočna, penasto-kremasta, limunasta – u mojoj široj porodici poznata iz rečenice: „A jesi l’ možda pravila žutu tortu?“
Pročitaj više »Kolač sa jagodama i piškotama
Brz, najbrži kolač sa jagodama i piškotama. Naravno da je brz i najbrži kad mi je potrebno maksimalno pola sata da ga spremim!
Pročitaj više »HOTEL MONA PLAZA: Jedinstveno gastronomsko iskustvo na novom mestu u gradu
Hotel Mona Plaza pružiće svim ljubiteljima dobrih ukusa jedinstveno gastronomsko iskustvo u srcu starog Beograda, na donjem Dorćolu.
Pročitaj više »Čokoladne kuglice
Jede vam se nešto vanredno dobro i slatko, a ne želite da trošite puno vremena za priremu? Izbor je veoma jednostavan: čokoladne kuglice.
Pročitaj više »Preporuka za najbolji med u Srbiji
Preporuku za najbolji med u Srbiji teško je dati, ali tokom godine u Beogradu imate veliki izbor jer se po prestonici održavaju tradicionalni sajmovi meda.
Pročitaj više »Lazanje I
Ovo italijansko jelo može da se pravi sa više različitih filova. Za sada, recept za „Lazanje I“. Pravim ih sa kupovnom testeninom.
Pročitaj više »Krofne punjene kremom, džemom, ovim, onim…
Pravim svašta. Pravim i krofne. Pravim i prazne, al’ nisu tako dobre kao krofne punjene kremom ili džemom. Evo šta je potrebno i kako ih pravim…
Pročitaj više »Testenina sa piletinom i raznim drugim „munjama“
Ovo jelo bismo mogli da nazovemo i obrok salata sa piletinom, a ja više volim – testenina sa piletinom (i raznim drugim „munjama“).
Pročitaj više »Pita sa raštanom
Jede nam se pita sa raštanom. Neko pita – kakav sad raštan? Šta je to? Raštan je vrsta kupusastog povrća koje se kod nas gaji kao zimsko povrće.
Pročitaj više »Hleb, običan, najobičniji, od belog brašna
Hleb. Ima ga u prodavnicama ovih dana bez obzira na vanredno stanje, al‘ šta fali da znamo kako da ga napravimo sami? A šta će vam biti potrebno za hleb?
Pročitaj više »Lisnata pogača
Želite nešto što je hleb, a nije običan hleb, a ukusan je i izgleda bogato? Imam rešenje, a to je: lisnata pogača… Evo kako i šta ćete „umesiti“…
Pročitaj više »Gibanica i zeljanica odjednom
Neko voli ovo, neko voli ono… Oko mene sve sami probirači. Zato se gibanica i zeljanica – dve super pite – prave paralelno, da niko prigovarao ne bi.
Pročitaj više »Čokoladne štanglice: Vrhunski čokoladni užitak
Čokoladne štanglice… Vrhunski? Da. Čokoladni? Da. Užitak? Ooooo, da… Ne mnogo skupo uživanje, bez nnogo truda. E, baš to!
Pročitaj više »Slane palačinke – kad rešite da ulovite muškarca…
Ako vam se neko muško baš dopada, pozovite ga na večeru i spremite slane palačinke po ovom receptu. Nema greške – vaš je!
Pročitaj više »