Naslovna » Izlasci » Sport » Revanš u Kupu Srbije: Partizan – Crvena zvezda

Revanš u Kupu Srbije: Partizan – Crvena zvezda

U sredu, 11. aprila biće odigrane obe revanš utakmice polufinala Kupa Srbije u fudbalu. Od 17.00 u Novom Sadu igraće Vojvodina i Borac, a duel večitih rivala – Partizana i Crvene zvezde – zakazan je za 19.30. Oba meča prenosiće TV Arena sport.

U slučaju nerešenog rezultata, neće biti produžetaka, već će se odmah izvoditi jedanaesterci. Finalni meč će biti igran 16. maja, a uskoro će biti izabran i domaćin finala.

U prvim utakmicama, Borac je u Čačku igrao nerešeno (0:0) protiv Vojvodine, dok je Zvezda pobedila Partizan na Marakani (2:0, poluvreme 1:0). Golove u Beogradu postigli su Milunović i Kasalica.

Na konferenciji za novinare u organizaciji FSS govorili su i crveno-beli Nikola Mikić i crno-beli Stefan Babović. Pred novi duel večitih rivala u kup takmičenju, za razliku od prošle godine, kad je Partizan revanš čekao sa značajnim rezultatskim kapitalom, sada Crvena zvezda ima prednost od dva gola iz prve utakmice.

– Rezultat iz prvog meča, veliki je samo na papiru – smatra Nikola Mikić. – Znamo šta nas čeka na stadionu Partizana. Naš najveći rival ima mnogo iskusnih igrača koji znaju kako se igraju ove utakmice. Spremni smo da odgovorimo na očekivanu ofanzivu Partizana. Smatram da će jedan postignut gol značiti i definitivan plasman u finale.

U ime branioca trofeja, Partizana, govorio je Stefan Babović…
– Manji pritisak je kod nas u odnosu na Zvezdu jer smo u drugom, mnogo važnijem takmičenju, nadomak osvajanja novog šampionskog pehara. Bićemo zbog toga mirniji u revanš meču polufinala Kupa. Ipak, nije isključeno da dođe i do neizvesnosti iako Zvezda donosi zavidnu prednost na naš stadion. Raspoloženi smo za igru, u dobroj smo seriji, želimo da se nadigravamo. Nema mnogo mudrovanja, mi moramo da napadnemo ako želimo da eliminišemo Crvenu zvezdu. Igraćemo verovatno riskantnije nego obično. Ali, po pitanju konačnog ishoda ne bih se izjašnjavao jer sam se u fudbalu nagledao svega. Posle iskustva u mladoj reprezentaciji, kad smo u prvom meču protiv Švedske izgubili u Novom Sadu (0:3), a u revanšu pobedili 5:0 i plasirali se na evropsko prvenstvo, više nikad neću pomisliti da je neki duel završen pre zvaničnog kraja utakmice – rekao je vezista crno-belih.

Što se tiče kladionica, favorit je Partizan. Kvota za pobedu domaćin je u proseku 2.00.

Cene ulaznica: za južnu i severnu tribinu – po 600 dinara, bočni delovi istoka i zapada – 1.200, a centralni delovi istoka i zapada – 1.500 dinara; ulaznica za ložu košta 5.000 dinara. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.