Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Predstavljamo Yambissimo! Yamb iliti jamb, ali u kompletu
Yambissimo! komplet (foto: Brankica Andonović)
Yambissimo! komplet (foto: Brankica Andonović)

Predstavljamo Yambissimo! Yamb iliti jamb, ali u kompletu

Yamb (jamb) je igra sa pet ili šest kockica za dva ili više igrača, u nekoliko verzija, a ova igra poznata je po mnogim imenima, a sada i kao Yambissimo!

Yambissimo! je društvena igra za odrasle, za stariju decu i tinejdžere, koja se prvi put pojavljuje pred igračima u ovakvoj formi: u kutiji, tj. rancu!

Komplet Yambissimo! podrazumeva ranac i kutiju, a u kutiji je: podloga za igranje, podmetači za čaše, listići za jamb (četiri kolone i deset kolona), hemijske olovke i, naravno, šest kockica.

Jamb se igra, u različitim oblicima i pod raznim imenima (Yahtzee, Yatzy, Poker Dice, Yacht, Generala…), dok se komplet Yambissimo! za sada prodaje i igra samo u Srbiji.

Yambissimo! možete da poručite porukom preko Instagrama, preko Facebook stranice, na mail: yambissimo@gmail.com ili telefonom na 065/454-66-77.

Cena kompleta Yambissimo! je 3.200 dinara, a preuzimanje je po dogovoru, uz mogućnost besplatne isporuke u Beogradu ili poštom.

Yambissimo! – pravila igre

Yambissimo! komplet (foto: Brankica Andonović)

Jamb je igra sa kockicama koja ima više varijanti, sa različitim brojem kolona i kombinacija koje se igraju.

U kompletu Yambissimo! nalazi se, dakle, šest kockica i listići sa…

  • četiri kolone („nadole“, „slobodna“, „nagore“ i „najava“) i sa
  • deset kolona („nadole“, „slobodna“, „nagore“, „najava“, „ručna“, „dirigovana“, „medijalna – max-1 / min-yamb“, „antimedijalna – 1-max / yamb-min“, „obavezna“ i „maksimalna“).

Pravila igre pogledajte ovde.

Yambissimo! komplet je idealan za svako godišnje doba, za igranje u kući, kafiću ili u klubu, na plaži ili bazenu u Beogradu, na Adi Ciganliji ili na izletu van Beograda, u bilo kom mestu ili gradu u Srbiji, van Srbije, u hotelu ili apartmanu na moru…

Yambissimo! ekipa pripremila i zanimljive, žanrovske muzičke playliste na svom YouTube kanalu!

Zanimljive društvene igre predstavljene su i na OVOM LINKU.

(danubeogradu.rs)