Naslovna » Izlasci » Festivali » Organic Live Fest 2012

Organic Live Fest 2012

Festival o organskoj proizvodnji, obnovljivim izvorima energije, očuvanju životne sredine i zdravom načinu života – Organic Live Fest – biće održan u Topčiderskom parku od 22. do 24. juna.

Cilj trodnevnog festivala je da ukaže na značaj zaštite životne sredine, obnovljivih izvora energije i održivog razvoja, kao oblasti koje su značajne za približavanje Srbije Evropskoj uniji.

Program festivala, koji će se tokom tri dana odvijati od 9.00 do 21.00, podrazumeva kulturno-umetnički program, degustaciju organske hrane, programe za decu, akustične koncerte. Predviđena su predavanja stručnjaka o obnovljivim izvorima energije, organskoj proizvodnji, zaštiti životne sredine i zdravom načinu života.

Ulaz na festival biće besplatan, a posetiocima će biti obezbeđen bežični internet, kao i solarni punjač za mobilne telefone.

Festival je, kako je istaknuto, zvanični predstavnik Srbije tokom Nedelje održive energije u Evropskoj uniji, koja predstavlja glavnu aktivnost Kampanje za održivu energiju Evrope. Projekat organizuje agencija za marketing u oblasti zaštite životne sredine Open Mind Agency i Agencija za energetsku efikasnost Srbije, uz partnerstvo sa UNDP.

Festival su podržali ministarstva za zaštitu životne sredine, omladine i sporta,infrastrukture i energetike, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda, Kancelarija za evropske integracije, Privredna komora Srbije, Turistička organizacija Beograda, zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda, UNDP-a. (Zelena Srbija)

Uskoro ćemo objaviti program!

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.