Naslovna » BG svaštara » Promocije » AirPort Time Capsule – za brz i jednostavan bekap podataka
AirPort Time Capsule
AirPort Time Capsule

AirPort Time Capsule – za brz i jednostavan bekap podataka

Kompanija Apple poznata je po fantastičnim mobilnim uređajima i vrhunskim Mac računarima, međutim u ponudi ovog proizvođača nalaze se i odlični periferni uređaji kao i najrazličitiji pomoćni Mac i iOS proizvodi. Jedan od takvih je i nova AirPort Time Capsule-a (Vremenska kapsula) koja u svom poslednjem izdanju donosi zaista neverovatne mogućnsoti.

Pomenuta predstavlja kombinaciju snažnog Wi-Fi rutera i hard diskova velikog kapaciteta (2TB i 3TB) na koji se potpuno bežično može uraditi bekap podataka. Pored toga AirPort Time Capsule-e može da bude i odličan izbor za eksterno slakidštenje (čuvanje) digitalnih informacija, ali i fantastičan Wireless ruter.

Kućište AirPort Time Capsule napravljeno je od veoma kvalitetne plastike koja se ne grebe i maksimalno štiti ugrađenu elektroniku od svih spoljnih faktora. Ista nije previše zahtevna za održavanje, a što je posebno atraktivno uglačana je do veoma visokog sjaja. U poređenju sa modelima iz poslednjih nekoliko godina nova AirPort Time Capsule je dosta lakša (1.48 kg), pa kada zatreba lako je možete preneti sa jedne na drugu lokaciju.

Iako je kod AirPort Time Capsule bežična konekcija stavljena u prvi plan zbog lakoće interakcije sa najrazličitijim gedžetima, ista raspolaže i sa odličnim žičnim mogućnostima za povezivanje. Konkretno, raspolaganju su vam tri gigabitna Ethernet porta i jedan gigabitni Ethernet WAN ulaz, kao i jedan USB 2.0 priključak preko koga možete povezati dodatni eksterni hard drajv ili bilo koji USB uređaj koji želite svakodnevno da koristite, a ne želite da vam zauzima USB port na računaru. Ovo je jako korisna opcija za vlasnike ultrabook računara jer isti „kubure“ sa malim brojem USB priključaka.

Da bi se uradila besprekorna sinhronizacija i bekap bio uspešan AirPort Time Capsule koristi posebno osmišljen softver nazvan Time Machine (Vremenska mašina) preko koga se definiše način bekapovanja informacija (Automatski, Poluautomatski ili manuelni). Isti se isporučuje uz sve Mac i MacBook računare, a za iOS platforme je potreno preuzeti njegovu mobilnu verziju. Sjajna stvar je što je AirPort Time Capsule-a kompatibilna i sa Windows platformama za koje je napisana i posebna aplikacija za interakciju.

Suma sumarum, AirPort Time Capsule je jedan zanimljiv i veoma koristina proizvod koji će svim vlasnicima Mac računara i iOS uređaja omogućiti brz i jednostavan bekap. Velika prednost je što se može koristi i sa Windows kompatibilnim uređajima, a mana nešto viša cena po kojoj se nudi na tržištu.

Cena (sa PDV-om): od 36.790 dinara. Info: www.apcom.rs.