Naslovna » BG svaštara » Promocije » Stigao je povoljniji iPod touch
Apple iPod touch 2013
Apple iPod touch 2013

Stigao je povoljniji iPod touch

Apple je kompanija koja je u svetu mobilne multimedije napravila veliku revoluciju sa svojim iPod media plejerima koji iz godine u godinu donose mnoštvo novih i zabavnih funkcija. Svakako najveću popularnost ima iPod touch – najbolji i najkvalitetniji media plajer na svetu koji u svom petom izdanju pomera granice uživanja u pokretu i donosi sjajnu radnu autonomiju.

Ipak, njegova cena nije ni malo skromna zbog čega je Apple odlučio da početkom leta tekuće godine lansira njegovu povoljniju verziju koja dolazi sa 16 GB skladišnog prostora i bez zadnje kamerice i iPod loop dodatka.

Cenovno povoljniji iPod touch pete generacije se fizički jako malo razlikuje od punokrvnog modela. Poseduje isti displej (4 inča, 1136×640 piksela), isti oblik, čak i hardversku konstrukciju, osim (kako smo napomenuli) što ima manju količinu skladišnog prostora i što dolazi isključivo u crno-srebrnoj kombinaciji.

Baziran je na iOS 6 platformi koja donosi više od 200 novih funkcija u odnosu na sada već vremešnu iOS 5 platformu. Dobra stvar je što je ovaj iPod touch dizajniran i za sveže lansiranu iOS 7 platformu čije mogućnosti prevazilaze apsolutno sve što smo videli do sada bar kada je iOS okruženje upitanju. Za isti ćemo samo napomenuti da ima mnogo atraktivnije grafičko okruženje i da donosi toliko sjajnih mogućnosti da se prosto ne zna koja je od koje bolja.

Poput svoje punokrvne braće i cenovno povoljniji iPod touch poseduje Bluetooth i Wi-Fi adaptere, ali i Lightning konektor preko koga se puni i ostvaruje direktni kontakt sa računarima. Pomenuti nudi do tri puta brži transfer podataka u odnosu na staru vezu i značajno utiče na brže punjenje baterije. Kada smo već kod baterije da kažemo da na cenovno povoljnijem iPod touch media plajeru ona omogućava do 40 sati slušanja muzike ili osam sati gledanja filmskih sadržaja.

Apple i ovaj iPod touch u paketu isporučuje sa novim EarPods slušalicama zahvaljujući kojima možete uživati u kristalno jasnom zvuku sa umerenim basovima i bez distorzija. Iste veoma lepo leže u ušima i što je jako važno ne stvaraju neprijatan osećaj čak i posle dužeg korišćenja.

Cena (sa PDV-om): 36.590 dinara. Više informacija: apcom.rs.