Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » „Vila Filozofina“ u Mikser House-u

„Vila Filozofina“ u Mikser House-u

U sredu, 2. oktobra od 19.00, u Mikser house-u (Karađorđeva 46), biće predstavljena „Vila Filozofina“ autorski projekat Julianne Boroš, interpretatorke jazz, pop-rock, rege i r’n’b muzike.

„Vila Filozofina“ je inovativno umetničko delo na našoj muzičkoj sceni, koje pruža publici mogućnost da uživa u žanrovski diverzifikovanim numerama. Snažne kompozicije sa virtuoznim izvođenjem vrsnih muzičara i prožimajući tekstovi koji zadiru u našu svakodnevnicu dok pitaju i odgovaraju na naše unutrašnje nedoumice, harmonično su objedinjeni u aranžmanima i kroz produkciju Aleksandra Sedlara.

Naš poznati rok kritičar Peca Popović je prokomentarisao da je uz Josipin „Dnevnik jedne ljubavi“ i Viktorijin „Verujem“ ovo najbolji ženski album snimljen na postoru bivše Jugoslavije.

U Mikser House-u će se predstaviti i spot za pesmu „Tim“, koji je režirao koautor pesme Đorđe Miljenović – Sky Wikluh. Uz Juliannu Boroš, nastupiće i Nevena Filipović (vokal i klavijature), Jelena Rančić (vokal), Nenad Trajković (bubnjevi), Novak Savić (bas gitara) i Dejan Hasečić (el. gitara). Kao specijalni gosti nastupiće producent i aranžer albuma Aleksandar Sedlar (el /ak. gitara) i Sky Wikluh (vokal, u pesmi „Tim“).

Autor tekstova i muzike je Julianna Boroš, a koautor u tri pesme, aranžer i producent je Aleksandar Sedlar. Ostali saradnici na albumu su Marko Kuzmanović, Igor Malešević, Branko Bošković, Nikola Demonja Jr, Strahinja Banović, Miloš Petrović, Sanja Stojanović, Dragan Đorđević, Milan Prokop, Đorđe Miljenović i Akademski hor Collegium musicum. (danubeogradu.rs)