Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Demo Fest Live 2014: Pobednici – Strah od Džeki Čena
Strah od Džeki Čena
Strah od Džeki Čena

Demo Fest Live 2014: Pobednici – Strah od Džeki Čena

U finalu takmičenja Belgrade Demo Fest Live u prepunom KST-u pobedila je četvorka iz Gornjeg Milanovca – Strah od Džeki Čena.

Nošeni euforičnom podrškom publike, koja ih je verno pratila tokom celog ovogodišnjeg izdanja festivala, najviše su se radovali Marko Pavlović, Andrija Jovanović, Marko Božović i Jovan Dmitrović.

Pevač i gitarista benda Strah od Džeki Čena Marko Božović izjavio je:
– Izborili smo se za snimanje pesme i spota i još važnije – za nastupe na nekoliko velikih festivala uključujući i Belgrade Beer Fest. U planu su i nastupi po festivalima u regionu. Što više svirki – to ćemo pre izaći iz anonimnosti. Nezavisno od ove priče planiramo najesen da uđemo u studio i snimimo jedanaest pesama.

Tromesečni festival, posle dva kvalifikaciona kruga i polufinala, na spektakularan način završen je sinoć (1. juna). Program, koji se održavao u klubu umesto u bašti KST-a zbog kiše, otvorio je legendarni Milić Vukašinović, a potom su pored organizatora uvodnu reč dali i voditelji finala, Igor Brakus i Sandra Rančić.

Ukupno jedanaest sastava, pred dupke punim prostorom, nastupilo je sledećim redosledom: Cassidy’s Brewery (Beograd), Quarterbuzz (Beograd), Ubrzo Potom (Užice), MicroWave (Vršac), Santos Brothers (Bačka Palanka), Kiza Bluza Bend (Zaječar/Beograd), Strah od Džeki Čena (Gornji Milanovac), Kora (Beograd), Huti Ota Tre (Zaječar), D Zoo (Subotica) i HiQulus (Novi Sad).

Dvadesetočlani stručni i novinarski žiri u kome su bila eminenta imena bio je na velikim mukama, jer se za sve učesnike finala može konstatovati da su pružili izvanredne nastupe, a sve pohvale zaslužuje i publika koja je zdušno bodrila sve sastave tokom cele večeri.

Po završetku nastupa poslednjeg sastava binom su zagospodarili momci iz grupe Ućuti pas, koja je prošle godine odnela prvo mesto, a istovremeno se pristupilo sabiranju glasova stručnog i novinarskog žirija i brojenju glasova publike i odlučivanju o najboljim instrumentalistima finala.

Doajen Milić Vukašinović titulu najboljeg bubnjara dodelio je Bogdanu Miloševiću iz Quarterbuzza, koji je takođe imao i najboljeg basistu, Aleksandra Srećkovića odabranog od strane Miloša Georgijevića Ger. Najstariji roker na ovim prostorima, Branko Marušić Čutura, za najboljeg pevača festivala proglasio je Gorana Čamdžiju iz benda Kora, a najbolji gitarista je Aleksandar Hadžić iz užičkog benda Ubrzo potom.

Novinarski žiri najviše glasova dodelio je subotičkom sastavu D Zoo, stručni žiri opredelio se za HiQulus iz Novog Sada, dok je najveću podršku publike imao gornjomilanovački bend Strah od Džeki Čena.

Sabiranjem glasovam oba žirija kao i glasova publike odabrani su sveukupni pobednici festivala, a ta titula ove godine pripala je bendu Strah od Džeki Čena.

U ranim jutarnjim časovima završnu reč, posle proglašenja najboljih, imao je kao i prošle godine Branko Marušić Čutura. (danubeogradu.rs)