Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Metropolis Music Cafe: theInvisibles
theInvisibles
theInvisibles

Metropolis Music Cafe: theInvisibles

Akustičarski sastav theInvisibles održaće svirku u četvrtak, 20. novembra od 20.30 do 23.30, u novootvorenom Metropolis Music Cafe-u (Makedonska 21).

Autorski tim Miodrag Kovačević (vokal) i Kostandin Dimitrijević (gitara) osvajaju muzičku scenu Beograda zanimljivim nastupima koji su osmišljeni kao jedinstveno muzičko putovanje kroz vreme, žanrove i epohe, različite krajeve i jezike.

theInvisibles postoje već sedamnaest godina, ali su marta 2011. godine zakoračili u svet medija prvim singlom „Bruceremo la luna/Sagorećemo mesec“ na poeziju Milene Pavlović Barilli, koja je i naslovna numera dokumentarno-igranog filma „Milena“ autorke Čarne Radoičić.

Ta pesma je deo Kovačevićevog višegodišnjeg multimedijalnog projekta u kome kroz muziku, performanse, video-radove i druge umetničke forme na autentičan način reafirmiše ovu veliku umetnicu.

U okviru istog projekta u maju 2013. godine objavljuju drugi singl, live verziju sa njihovog prvog koncerta, još jednu pesmu na Mileninu poeziju, „Nella malizia dei sette giorni/U pakosti svih sedam dana“. Februara 2014. godine objavili su i treći singl „It’s over“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.