Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Carvin Jones Band u Domu omladine Beograda
Carvin Jones
Carvin Jones

Carvin Jones Band u Domu omladine Beograda

Poznati američki bluzer Karvin Džouns (Carvin Jones) nastupiće 9. aprila od 21.00 u Domu omladine Beograda.

Karvin Džouns rođen je u Teksasu i još kao mali bio je opčinjen bluzom, a pogotovo Bi Bi Kingom (BB King). Kada je počeo da svira gitaru stalno je instrument pozajmljivao od drugih ljudi, a kada je napunio 11 godina, dobio je svoju prvu gitaru od bake i tada njegova muzička karijera kreće uzlaznom putanjom.

Nekoliko godina posle završetka srednje škole seli se u Arizonu gde će i osnovati prvi Carvin Jones Band.

– Svirali bismo i za hamburgere i sok – govorio je Karvin kroz smeh.

Do marta 1991. bend već stiče veliku popularnost i počinju da sviraju svakog dana u nedelji. Kasnije svirali su kao predgrupe legendama poput Bi Bi Kinga, Santane, Alberta Kinga i Džoa Kokera (Joe Cocker).

Tokom evropske turneje 1999. godine nastupali su sa Badijem Majlsom (Buddy Miles), Džefom Bekom (Jeff Beck), Gerijem Murom (Gary Moore), Džonom Majerom (John Mayer), Džimijem Vonom (Jimmie Vaughan), Erikom Bardenom (Eric Burdon) i bendom The Animals.

Mladi lisac iz Feniksa

Od 2007. godine postali su redovni gosti na evropskim televizijama i radio stanicama, a i nastupali su kao hedlajneri na bluz festivalima kao što su The Warrenpoint festival u Irskoj, Bejar Blues festival u Španiji, Clone Blues festival u Velikoj Britaniji i mnogim drugim festivalima širom Evrope.

Erik Klepton (Eric Clapton) opisao je Karvina Džounsa kao mladog lisca iz Feniksa koji će biti veliki bluz muzičar.

U januaru 2001. godine magazin „Guitarist“ svrstao je Karvina Džonsa među 50 najboljih gitarista koji su ikada hodali svetom. Karvin je dobitnik mnogih prestižnih nagrada i priznanja uključujući nagrade za najboljeg muzičara godine i najboljeg gitaristu u Arizoni.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 2. aprila preko Eventim mreže i Gigstix-a, kao i u Felix Shopu (TC Sremska). Promo cena je 500 RSD (ograničen kontigent), pretprodaja 600 RSD, na dan koncerta 800 RSD!

https://youtu.be/FY8Bc3D0Aso

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.