Naslovna » Izlasci » Film » Merlinka festival obeležava 1. decembar
Merlinka festival - Živi

Merlinka festival obeležava 1. decembar

Međunarodni festival LGBT filma Merlinka, kao i svake godine obeležava 1. decembar, Svetski dan borbe protiv side, dokumentarnim filmovima koji tematizuju HIV i sidu.

U utorak, 1. decembra od 19.00 u Klubu Doma omladine Beograda biće prikazana tri dokumentarna filma: američki kratki „S ljubavlju“, srpski kratki „PozHIVtivan“ u Vice Srbija produkciji i francuski dugometražni „Živi!“.

„S ljubavlju“ je jedinstven, inspirativan dokumentarac koji pruža uvid iz prve ruke u njujoršku organizaciju „Dostavljamo božju ljubav“, koja je dostavlja obroke obolelima od side i drugih teških bolesti.Za dž

„PozHIVtivan“ prati Đuricu Stankova, gej muškarca koji već deset godina živi sa HIV-om. Rođen je u štali, odbačen od majke, živeo na deponiji, bio pevač i porno glumac, a kako kaže za sebe bela ovca među Romima i crna među Srbima.

Dokumentarni film „Živi!“ prati pet HIV pozitivnih gej muškaraca koji provode nedelju pripremajući se za prvi samostalni skok padobranom.

Ulaz na projekcije je slobodan.

Merlinka festival se održava od 10. do 14. decembra u Domu omladine Beograda, a 15. i 16. decembra u Studentskom kulturnom centru u Nišu. (danubeogradu.rs)